HomeNieuwsWelzijnHondenontmoetingsplek Purmer Zuid geopend

Hondenontmoetingsplek Purmer Zuid geopend

HOPPzuid
Zaterdag 10 december was het zover. De hondenontmoetingsplek (HOP) in de Purmer Zuid werd officieel geopend. Ruim voor twaalf uur verzamelde veel honden, vergezeld van hun baasjes, zich op het reeds in gebruik zijnde terrein waar zij zich uit kunnen leven. Om de opening een feestelijk tintje te geven deelden leden van de wijkkerngroep Purmer Zuid chocolademelk, warme glühwein en kerstbrood uit aan de vele belangstellende. Van de politiek waren wethouder Rotgans en raadsleden van de Stadspartij en het CDA aanwezig.
Voordat de opening werd verricht vertelde wijkkerngroep lid Erik Goldsteen toe hoe de Honden Ontmoeting Plek (HOP) was ontstaan. De gemeente wilde een nieuw hondenbeleid in de Purmer Zuid en heeft dit in samenwerking met de wijkkerngroep en de wijkbewoners ter hand genomen. De wijk is in acht blokken ingedeeld en in die blokken is gekeken wat er nu aanwezig was en wat er ontbrak. Het bleek dat er een grote hoeveelheid aan paaltjes aanwezig was waarmee werd weergegeven wat wel en niet mocht en nog was het zeer onduidelijk.

Gaandeweg het proces werd duidelijk dat er behoefte was aan een plek waar honden los kunnen lopen en waar genoeg ruimte is om te spelen. Ook de aanwezigheid van water was gewenst. De meeste honden vinden het heerlijk om een frisse duit te nemen. Het gebied in het park de Uitvlught, gelegen naast de Zuidpool, voldeed volledig aan alle voorwaarden. Na overleg met de gemeente werd besloten om dit gebied in te richten als HOP. De gemeente heeft gezorgd voor een omheining en vrijwilligers, hoofdzakelijk hondenbezitters, hebben in samenwerking met de wijkkerngroep het gebied ingericht.

Deze zaterdag werd de HOP dus officieel geopend. Na een korte toespraak werd het lint door wethouder Rotgans, wijkkerngroep voorzitter Tinnek Goldsteen en vrijwilliger Herman Wagemans doorgeknipt. Herman Wagemans was speciaal gevraagd om deel te nemen aan deze ceremonie vanwege zijn grote inzet als vrijwilliger bij het tot stand komen van dit voor hondenbezitters zo waardevolle project. Baasjes blij, hondjes blij al hadden de laatste uiteindelijk meer belangstelling voor de hondenbrokken die werden uitgedeeld.
De Stadspartij is blij met deze voorziening in de Purmer Zuid en is van mening dat er gekeken moet worden of dit een vervolg kan hebben in andere wijken in Purmerend. Wij feliciteren in elk geval de wijkbewoners met dit ,mede door hun inzet, behaalde resultaat. Een mooi staaltje van buiten naar binnen werken.

Welzijn artikelen