HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningHet schoolgebouw aan het Karkietpark wordt gesloopt

Het schoolgebouw aan het Karkietpark wordt gesloopt

sloopschool
Het voormalig schoolgebouw aan het Karekietpark 6-14 is niet meer nodig voor onderwijs. Het gebouw is vervallen en in zeer slechte staat. Daarom wordt het gebouw gesloopt door sloopbedrijf Bentvelzen en Jacobs Demontage. De werkzaamheden beginnen deze week en duren ongeveer tot eind september.

Planning werkzaamheden waaronder asbestsanering
Onderdeel van de sloopwerkzaamheden is het saneren van asbest. Tijdens het saneren kunt u mensen aan het werk zien in de welbekende ‘witte pakken’. De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de geldende wet- en regelgeving door gecertificeerde bedrijven.

  • In de week van 3 juni beginnen de voorbereidende werkzaamheden.
  • In de week van 19 juli wordt de sanering afgerond.
  • Het gebouw wordt rond 12 augustus (na de bouwvak) gesloopt.

Voorzorgsmaatregelen
Voor de veiligheid en om vandalisme rondom het terrein te voorkomen, neemt de gemeente een aantal maatregelen. Het alarm op het pand blijft gedurende de hele periode gewoon aan en het licht blijft ’s avonds branden. Er worden geen hekken geplaatst rond het terrein. Alleen tijdens de sloop van het pand (rond 12 augustus) komen er hekken om het gebouw.  

Bouwkundige vooropname
In opdracht van de gemeente voert bureau Quattro Expertise – indien nodig – een bouwkundige vooropname uit bij woningen die in de buurt staan. Er wordt dan gekeken naar de bouwkundige staat van uw woning. De bewoners om wie het gaat krijgen hier van de gemeente schriftelijk informatie over. In de brief staat waarom, wanneer en hoe de vooropname wordt uitgevoerd. De medewerkers dienen zich op verzoek zich aan de deur te legitimeren.

Overlast
Voor de omwonenden kunnen de sloopwerkzaamheden enige overlast veroorzaken, zoals geluid en licht dat in het gebouw aan blijft. Hiervoor vraagt de gemeente begrip. Via het telefoonnummer 0299-452 452 kunnen bewoners terecht voor vragen.
Het vrijgekomen terrein wordt na de sloopwerkzaamheden ingezaaid met gras.

Bron: bewonersbrief waarnemend wijkmanager Sylvia de Blij

Ruimtelijke Ordening artikelen