HomeNieuwsWelzijnHet Purmerends Museum is weer open vanaf 2 juni

Het Purmerends Museum is weer open vanaf 2 juni

PurmerendsMuseumHA
Purmerends Museum foto Stadspartij
Vanaf dinsdag 2 juni zijn bezoekers weer van harte welkom in het museum. Het Museum laat weten alle voorzorgsmaatregelen te hebben genomen zodat de tentoonstellingen op een veilige manier zijn te bezoeken.
De Museumwinkel/VVV Purmerend is al vanaf 26 mei geopend via de ingang aan de Peperstraat 35.
Als u het museum wilt bezoeken dan wordt u verzocht uw bezoek aan te melden via info@purmerendsmuseum.nl of telefonisch op werkdagen via 0299-472718. U kunt dan kiezen uit de volgende blokken: ochtend (10.00-13.00 uur) of middag (13.00-16.00 uur).
In het weekend is het museum geopend van 12.00-16.00 uur. Uw komst op die dag aangeven volstaat dan.

Nu in het Museum

Vanaf 2 juni t/m 29 november is de tijdelijke tentoonstelling de vergeten oorlog. Indische verhalen, te zien.
In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Om dit te markeren is het landelijke project 75 jaar vrijheid opgezet, waar ook het Purmerends Museum aan meedoet met de tentoonstelling De vergeten oorlog. Indische verhalen. Het museum werkte hierin onder meer samen met het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag.
Maarten Oortwijn. Uit eigen collectie
Het Purmerends Museum toont tot en met 28 juni een aantal stadsgezichten van de tekenaar en illustrator Maarten Oortwijn, geboren in 1912 in Purmerend
Hij maakte diverse tekeningen en illustraties in opdracht en begon zich langzamerhand te specialiseren in landschapstekeningen en in stads- en dorpsgezichten van de provincie Noord-Holland en de regio Waterland in het bijzonder.

Welzijn artikelen