HomeNieuwsWelzijnHerstelwerkzaamheden recreatiebad van Spurd-Leeghwaterbad

Herstelwerkzaamheden recreatiebad van Spurd-Leeghwaterbad

leeghwaterbad
Het recreatiebad van het zwembad in Purmerend is vanaf vandaag (19 september) tot en met maandag 26 september gesloten. Dat is nodig vanwege noodzakelijke werkzaamheden aan het voegwerk en aan de inlaatroosters van het bad. Tijdens de werkzaamheden is recreatief zwemmen slechts zeer beperkt mogelijk in de andere drie baden. Zondag na sluitingstijd begint als voorbereiding op de werkzaamheden het leegpompen van het recreatiebad.   Vandaag begint de aannemer met de werkzaamheden en volgens planning gaat het recreatiebad met glijbaan, waterspeeltuin, Turks stoombad en speelweide dinsdag 27 september weer open voor recreatief zwemmen. In de laatste week van juli zijn aan het doelgroepen- en instructiebad herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

Zondag 18 september begon na sluitingstijd van het zwembad het wegpompen van ruim een half miljoen liter water. Als gevolg van ander gebruik van het doelgroepen-, sport- en instructiebad is recreatief zwemmen die week beperkt mogelijk. Zondag 25 september is recreatief zwemmen zelfs geheel onmogelijk, maar is banenzwemmen wel mogelijk. Het recreatiebad met waterspeeltuin en glijbaan is het meest in gebruik voor recreatief zwemmen. Manager zwembad Freek Eshuis: ‘Op de website van Spurd staan de tijden recreatief zwemmen in de beschikbare baden vermeld. De zondag in de periode van de herstelwerkzaamheden is in heel het Spurd-Leeghwaterbad recreatief zwemmen helaas niet mogelijk.’ 

Volgens planning vult Spurd het recreatiebad na de droogtijd in het weekend van zaterdag 24 september weer met het bewaarde, gezuiverde water. Eshuis: ‘Voor de planning is zoveel mogelijk rekening gehouden met de rustige periode recreatief zwemmen na de zomervakantie en het laten uitvallen van slechts één altijd relatief drukke zondag. De planning van de voorziene werkzaamheden kent enige tijdmarge, maar onverwachte ontdekkingen moet je nooit uitsluiten.‘

De komende periode informeert Spurd bezoekers in het zwembad en potentiële klanten recreatief zwemmen over de tijdelijke sluiting van het recreatiebad. De gebruikers van het doelgroepen-, instructie- en sportbad  zullen geen ongemak ondervinden van de werkzaamheden in het recreatiebad. De zwemlessen gaan gewoon door. Consumpties kopen is vanwege sluiting van de zogenoemde natte horeca alleen mogelijk voor en na het gebruik van het doelgroepen-, sport- en instructiebad aan de horecabalie in de hal van het zwembad.   

Het zwembad is in december 2005 opgeleverd en al gauw waren de eerste gevolgen van de bouwkundige en installatietechnische gebreken zichtbaar. Het aanpakken ervan is vooral van belang om de jaarlijkse kosten niet onnodig te laten oplopen. De herstelwerkzaamheden aan het recreatiebad vormen – na de herstelwerkzaamheden aan het doelgroepen- en instructiebad – de tweede fase van een grote actie om bouwkundige en installatietechnische gebreken in het zwembad in Purmerend weg te nemen. De gemeente betaalt als eigenaar van het Leeghwaterbad de kosten voor zover ze niet onder de garantieregeling met de aannemer vallen.

Welzijn artikelen