HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningHerbestrating Grassenbuurt niet volgens afspraak

Herbestrating Grassenbuurt niet volgens afspraak

stenen grassenbuurt.jpg"De Struisgras wordt herbestraat met onbruikbare stenen". Dat concludeert fractielid Evan Persijn van de Stadspartij. Sinds enkele weken wordt de Grassenbuurt in de Gors opnieuw bestraat met hergebruikte stenen. "Wat mij opviel waren de grote verschillen in kwaliteit van de stenen in de Struisgras en die van de omliggende straten. Stenen gaan door de behandeling kapot, maar toch worden ze weer gebruikt. Dit lijkt mij in strijd met de afspraken met de gemeenteraad," aldus Persijn.

De Grassenbuurt was al een tijd aan herbestrating toe. De gemeente Purmerend kiest er bij herbestrating voor om niet direct nieuwe stenen neer te leggen, maar eerst de mogelijkheid te bekijken om bestaande stenen te hergebruiken. Stenen worden uit de straat gehaald, op een sjofel gelegd, geschud tot de stenen schoon zijn en vervolgens op een andere plek in de straat teruggelegd. "Bij stenen van een goede kwaliteit kan dit proces goed gaan, maar meestal zijn de stenen al zo oud, dat hergebruik niet meer mogelijk is", zegt de woordvoerder van de Stadspartij. Eind 2007 heeft de gemeenteraad van Purmerend bepaald dat de hergebruikte stenen wel schoon en heel moeten blijven als ze behandeld zijn. Dit naar aanleiding van problemen met het hergebruiken van stenen in de Kruidenbuurt in de Gors.

In de Grassenbuurt zijn al enkele straten met succes herbestraat met bestaand materiaal. Alleen in de Struisgras, één van de straten in de Grassenbuurt, lijkt het mis te gaan. Hele stukken breken af van de stenen, waardoor ze eigenlijk onbruikbaar worden. Toch wordt de straat verder aangelegd met ongeschikte stenen. De Stadspartij heeft de problemen met de herbestrating inmiddels aan de kaak gesteld bij het college van burgemeester en wethouders.

 ZIE OOK:

 21-12-2007 Kruidenbuurt krijgt toch nieuwe stenen

 

Ruimtelijke Ordening artikelen