HomeNieuwsWelzijnHelm: “Purmerend is Reuring en Reuring is Purmerend”

Helm: “Purmerend is Reuring en Reuring is Purmerend”

RoaldReuring2011-1

Reuring 2011 is alweer voorbij. Dinsdag 28 juni jl. opende wethouder Roald Helm (foto) van de Stadspartij de tiende editie van Reuring, het jaarlijks terugkerende culturele festival van Purmerend. In een interview in poppodium P3 praat Helm over het programma van Reuring en over de cultuurbezuinigingen  in Purmerend.

“We zijn begonnen met Reuring in 2002 en het is iets dat steeds verder is gegroeid tot het megaspektakel dat het nu is, zegt cultuurwethouder Roald Helm. “Ik vindt het heel mooi dat ik het wederom mag openen. Dit is de 10e editie van Reuring. En dit is een heel mooi spektakel en dat zal het dit jaar ook weer worden. Purmerend is Reuring en Reuring is Purmerend.”

Cultuurbezuinigingen

De bezuinigingen op cultuur hebben op de editie 2011 van Reuring niet zo veel effect gehad, zegt Helm. “De subsidie is niet verminderd. Wel heeftde organisatie van Reuring extra subsidie gevraagd voor de opvoering in de Meteorenflat. Maar dat is niet gehonoreerd door de gemeente. Dit omdat het anders ten koste zou gaan van het evenementenbudget, dat ook voor andere zaken wordt gebruikt. En op de andere evenementen willen we niet bezuinigen. Wel heeft Reuring het reguliere budget ontvangen.

RoaldReuring2011-2Volgend jaar

Over het budget voor het Reuringfestival van volgend jaar kan Helm nog weinig zeggen. “Onlangs hebben we een bijeenkomst gehad in het kader van “bezuinigen met beleid”. Daarbij waren ook de sportsector, de kunst- en cultuursector en maatschappelijke instellingen aanwezig. Er is gesproken over hoe de bezuinigingen van 1,2 miljoen euro gerealiseerd kunnen worden. Er zijn ideeën en plannen ingediend en het college van B&W gaat zich hierover beraden. In september zal er een voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd worden. Over Reuring is nog niets duidelijk.”

 

Het hele interview is terug te bekijken via YouTube.

Reageer op dit artikel

Volg ons ook op Twitter, via: @Stadspartij

ZIE OOK:

 

Foto’s: Reuring.com

Welzijn artikelen