HomeNieuwsWelzijnHelm hardloop route wordt in maart 2020 geopend

Helm hardloop route wordt in maart 2020 geopend

RoaldMarioHardlHA
Mario Hegger en Roald Helm

Begin 2018 heeft het CDA een initiatiefvoorstel ingediend voor de aanleg van een zogenoemde ‘Helm-route’, een hardlooproute met sprintstrook in het Leeghwaterpark. Op 26 april 2018 heeft de gemeenteraad positief over dit initiatief besloten. Om verschillende redenen is dit voorstel blijven liggen.

Met het initiatiefvoorstel CDA om Purmerenders te stimuleren tot een gezonde leefstijl, draagt het CDA de ambitie aan om in iedere wijk een hardlooproute uit te zetten die uiteindelijk aaneengeschakeld worden tot een hardlooproute voor ieder niveau.
Om hiermee te beginnen wordt de Helm-route in het Leeghwaterpark voorgesteld: een bedankje aan Roald Helm, als voormalig wethouder Sport voor de Stadspartij en zelf fanatiek hardloper.
Informatie bij het startpunt
Bij het startpunt van de route, bij het parkeerterrein van het Leeghwaterbad, komt een korte kennismaking met Roald Helm.
De route heeft een totaallengte van iets meer dan 1 km. Hierdoor sluit deze ook beter aan bij het principe van parklopen (vaak 1 of 3 km).
Het Team Communicatie heeft in overleg met Roald Helm een tekst opgesteld en foto geselecteerd voor het informatiepaneel. Het paneel wordt bij de start van de hardlooproute, vlak bij de ingang van het Leeghwaterbad, geplaatst.
De Tekst voor informatiepaneel
Helm-route: Vernoemd naar Roald Helm, voormalig wethouder Sport.
Wie is hij? Roald is geboren op Curaçao in 1959 en vertrok in 1980 naar Nederland om hier te studeren. Zijn eerste keuze was Amerika, maar uiteindelijk belandde hij in 1982 in Purmerend. In de jaren negentig werd hij lid van de politieke partij Purmerend ’93 (sinds 2010 bekend als de Stadspartij). In 2018 is hij teruggekeerd naar zijn geboorteplaats Curaçao.
Roald heeft zich jarenlang ingezet voor de stad. Zo was hij raadslid van 1994 tot 2010 en van 2010 tot 2018 was hij wethouder van Purmerend voor de Stadspartij. Naast zijn baan als wethouder, is Roald ook fanatiek hardloper. De gemeenteraad heeft hem als dank voor zijn inzet voor Purmerend de Helm-route aangeboden.  
Wat heeft Roald in zijn politiek bewogen jaren gepresteerd?
  • Hij heeft meegedaan aan 6 gemeenteraadsverkiezingen.
  • Hij ontving in 2018 erepenning van de stad Purmerend.
  • Hij realiseerde de nieuwe sporthal De Beuk (een topsport-, breedtesport- en turnhal)
  • Hij liep in 2014, een topjaar, 973 kilometer hard.
  • Hij liep zijn toptijd bij de Marktstadrun van 2013: 12.8 kilometer in één uur en 5 seconden.
  • Hij is erelid van de Stadspartij.
  • Voor zijn werk als raadslid is hij onderscheiden als Lid in de orde van Oranje-Nassau.
Roald Helm: “Beweeg, Purmerend! Volg de Helm-route op eigen wijze en maak er nieuwe routes bij, want bewegen en sporten maakt je fit en gelukkig.”
De Helm-route is een initiatiefvoorstel geweest van het CDA. De trainingsroute van één kilometer begint en eindigt bij het Leeghwaterbad, zodat hardlopers een makkelijk punt hebben om af te spreken en eventueel na afloop iets kunnen drinken in de horecagelegenheid van het zwembad.
Opening Helm-route
Realisatie van de route is – mits onvoorziene en weersomstandigheden – in maart 2020. Roald is de komende tijd helaas niet in Nederland, waardoor hij de opening niet kan verrichten. Spurd maakt een evenement van de opening, waarbij de buurt en raad ook worden uitgenodigd. De sprintstrook wordt officieel geopend met kinderen van kinderdagverblijf De Bereboot.

Foto Stadspartij

Welzijn artikelen