HomeNieuwsPartij NieuwsHelana Aslander neemt afscheid als fractieassistent

Helana Aslander neemt afscheid als fractieassistent

helana2
Na fractievoorzitter Ankersmit neemt ook fractielid Helana Aslander afscheid van de direct actieve politiek. Na 8 jaar vindt ze het mooi geweest en gaat ze op de achtergrond de fractie ondersteunen en adviseren.

Aslander was van 2002 tot 2010 fractieassistent namens de Stadspartij, waar ze zich, als commissielid, bezig hield met sociale zaken, stedelijke ontwikkeling, milieu en wonen. De afgelopen vier jaar heeft ze zich onder andere ingezet voor de ganzen in de Bottersloot en voor een veilige fietsroute richting de Koog. In 2006 stond Aslander nog op plaats zes op de kandidatenlijst. Met de verkiezingen van 2010 heeft ze zichzelf op een onverkiesbare plaats laten zetten.

Aslander is in het dagelijks leven jurist bij de afdeling Handhaving van de gemeente Zaanstad. Ook maakt ze zich hard voor de belangen van haar woonwijk, de Botterstraat. Aslander wordt opgevolgd door drie nieuwe fractieassistenten: Ismail Çanga, Irma Waarhuijs en Metehan Hasirci. Marcel Streefkerk, vanaf 2009 fractielid, blijft op de achtergrond actief voor de Stadspartij.

Partijnieuws artikelen