HomeNieuwsMilieuHegger langs deuren om te praten over afval scheiden

Hegger langs deuren om te praten over afval scheiden

Afvalsch15
Wethouder Mario Hegger ging woensdagavond 7 oktober zelf langs de deuren in Overwhere en Wheermolen om Purmerenders te informeren over het belang van afval scheiden. Dit deed de wethouder samen met een groep ambassadeurs.

De ambassadeurs gaan tot begin november alle Purmerendse wijken langs voor de actie ‘de wijk in’. De gesprekken aan de deur gaan met name over het belang van het scheiden van gft (groente, fruit en tuinafval) en plastic en lege pakken. De actie is onderdeel van de communicatiecampagne van de gemeente Purmerend om het afvalscheidingsgedrag te verbeteren.

Wethouder Mario Hegger heeft veel enthousiaste mensen gesproken: “Ik heb veel positieve gesprekken gevoerd met inwoners. Veel mensen zijn al heel actief bezig om hun afval te scheiden en daar heb ik mijn dank voor uitgesproken. Daarnaast heb ik inwoners die niet actief hun afval scheiden wel aan het nadenken kunnen zetten om ook hun afval te scheiden.”
Meer informatie en handige tips over afval scheiden staan op: www.purmerend.nl/indegoeiebak.

Bron: Rodi media

Heggerobs
Wethouder Mario Hegger vertelt over duurzaamheid op de Willem Eggertschool

Vrijdag 9 oktober was de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid, hét moment om stil te staan bij dit onderwerp. Wethouder Mario Hegger gaf daarom om 10.30 uur een duurzame les aan basisscholieren van groep 3en 4 van obs Willem Eggert.

In gesprek over de toekomst
Wethouder Hegger ging met de kinderen in gesprek over het belang van het scheiden van afval. Want hoe beter we dit doen, hoe beter het afval tot grondstoffen en nieuwe producten verwerkt kan worden. Wethouder Hegger is enthousiast over de gastles: ‘de Dag van de Duurzaamheid is een mooie gelegenheid  om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we samen de aarde en de natuur kunnen helpen.’ Het onderwerp leeft onder de kinderen, ze deden enthousiast mee aan het gesprek.

Het initiatief
De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van de stichting Urgenda. Op deze dag laat heel Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen hebben veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur, geluk en samenleven. De voorleesactie is een gezamenlijk initiatief van Urgenda, DuurzaamDoor, Duurzame PABO en  Missing Chapter Foundation.

Bron: Gemeentenieuws

Milieu artikelen