HomeNieuwsWelzijnHans Wessels in gesprek met Ed Vredeling

Hans Wessels in gesprek met Ed Vredeling

EdVredeling
Ik ben onderweg naar de gepensioneerde Ed Vredeling. En als het goed is dan tref ik hem bij één van zijn ‘tweede huizen’: de Tilburykamer of het Tienercentrum Riekstraat. Daar brengt hij heel wat vrije tijd door als vrijwilliger om klusjes voor te doen.
Wat hem goed afgaat is praten dus hieronder zijn verhaal. 

“Als vrijwilliger ben ik op verschillende manieren in Purmerend aan het werk en aan het werk geweest. Vier jaar ben ik penningmeester en zesentwintig jaar voorzitter geweest van de Schietsportvereniging Purmerend, na deze periode wilde ik het wat rustiger aan doen. Maar helaas stilzitten, zit er bij mij niet in en zo ben ik bij de Zorgcirkel afdeling Cirkeldis als vrijwilliger begonnen om maaltijden rond te brengen.  Het ging om een experiment of het wel iets was en na een half jaar zag het er wel naar uit dat het experiment geslaagd was. Er kwamen veel vrijwilligers bij, toen heb ik als mentor ook velen begeleid en ingewerkt voor dit werk

Op dit moment ben ik als voorzitter actief in de Purmer Noord in de wijkkerngroep Purmer Noord samen met een team van zeven leden.
Enkele voorbeelden waar we mee bezig zijn: Tiener en kindercentrum Riekstraat, waar ik tevens zo’n beetje de technische man ben. We zijn ook net klaar met een huiskamerproject in de Tilburyflat. Een ontmoetingskamer voor de Purmer Noord en Zuid genaamd: Tilburykamer.
Ook ben ik na een gesprek met drie tieners, die met kerst wilden zorgen dat niemand op dat moment alleen zou zijn, begonnen met het oprichten van de Vereniging ‘Kerst in het Leeghwaterpark’. Dat evenement is nu twee keer gehouden. Waarbij er de eerste keer 25.000 bezoekers waren en vorig jaar waren dat er 16.000. Ik probeer met het team dat dit organiseert het ook dit jaar weer voor elkaar te krijgen.
Door SPURD ben ik gevraagd om mee te denken over andere activiteiten, zoals Pasen in het Park en Zomer in het Park. Als laatste om te noemen is het project Ogen en Oren om de veiligheid van de wijk te bevorderen. Hiervoor heb ik mij samen met mijn vrouw onlangs opgegeven.

De samenwerking met de gemeente ervaar ik als zeer positief. Ik denk dat de gemeente erg veel doet om Purmerend goed op de kaart te zetten. Ook is de steun van de Stadspartij zeer welkom. Partijleden zetten zich in voor veel van de zaken waarmee ik bezig ben.

Wat beter zou kunnen in Purmerend is dat het groen dat gevaar oplevert voor weggebruikers niet steeds afgeknipt moet worden, maar betere is het om lagere beplanting te plaatsen. Ook bussluizen verwijderen zodat er niet flinke stukken omgereden moet worden. Bussluizen zoals ik ze in Purmerend zie hebben geen enkele zin. Voorts het opruimen van veel vuil en illegale stort op straat, hierbij denk ik bijvoorbeeld aan het inzetten van mensen die een tijdelijke of een vaste uitkering krijgen. Ook moeten er meer woningen komen voor mensen met een niet zo goed gevulde portemonnee of uitkering.

Meestal hoor ik heel veel positieve reacties, maar er zijn ook klagers. Meestal dat er meer blauw op straat komt en er een uitbreiding van handhaving komt voor betere controle op winkelcentrums, waar veel last is van fietsers en brommers.”

Welzijn artikelen