HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningGrondruil met de heer Beets gaat toch door

Grondruil met de heer Beets gaat toch door

terreinbeets
De gemeente heeft na de raadsvergadering van 8 maart jl. alsnog overeenstemming bereikt met de heer Beets, eigenaar van het terrein aan Kanaaldijk 1c, gelegen naast Brede School De Weide. Dat betekent dat het terrein binnen enkele maanden kan worden ontruimd en gestart kan worden met sanering en bouwrijp maken van de grond.

Het terrein is op dit moment vooral in gebruik als opslag. Omwonenden en ouders van kinderen op de naastliggende school en kinderdagverblijf hebben regelmatig laten blijken dat zij zich zorgen maken over de veiligheid op en rond het terrein.
Het is altijd al de bedoeling van de gemeente geweest om op het terrein Kanaaldijk 1c woningen te bouwen. Tot voor kort was de gemeente verwikkeld in een onteigeningsprocedure met de eigenaar van het terrein.

Nadat het er vorig jaar op leek dat  de ruil eindelijk zou lukken kwam er wederom een kink in de kabel. Het onderwerp van geschil was een BTW bedrag dat de heer Beets bij de gemeente claimde. Het was vooral een technisch conflict waarvoor dus nu een oplossing is gevonden. De heer Beets ziet af van zijn claim.
Uiterlijk op 1 mei zal de grondruil worden geeffectueerd.

De heer Beets zal na de ruil, mogelijk in samenwerking met een projectontwikkelaar, woningen gaan bouwen op een naastgelegen perceel. Het terrein Kanaaldijk 1c wordt door de gemeente gesaneerd en geschikt gemaakt voor woningbouw.

Ruimtelijke Ordening artikelen