HomeNieuwsWelzijnGouden Waarderingsspeld voor Hospice 'In Vrijheid' Waterland in Purmerend en Hospice 'Het...

Gouden Waarderingsspeld voor Hospice ‘In Vrijheid’ Waterland in Purmerend en Hospice ‘Het Thuis van Leeghwater’ in Beemster

Foto persbericht Gemeente Purmerend


Burgemeester Ellen van Selm reikte op zondag 1 januari 2023 twee Gouden Waarderingsspelden uit. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente in Theater de Purmaryn.

De Gouden Purmerendse waarderingspeld gaat dit jaar niet naar één maar naar twee organisaties. Hospice ‘Het Thuis van Leeghwater’ in Beemster en Hospice ‘In Vrijheid’ Waterland in Purmerend ontvangen beiden de eervolle onderscheiding voor hun inspanningen voor de inwoners in de gemeente Purmerend.

De hospices bieden een liefdevol thuis waar mensen de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen. Zij worden daarbij begeleid door verpleegkundigen en door onmisbare, goed opgeleide vrijwilligers die de vaste krachten helpen en aandacht en aanwezigheid geven aan de tijdelijke bewoners door er ‘te zijn’. De teams zorgen in een huiselijke setting dat in alle rust en op eigen wijze afscheid kan worden genomen van het leven, afgestemd op de wensen en behoeftes van de tijdelijke bewoners. Beide organisaties bewijzen van grote maatschappelijke waarde te zijn voor inwoners die ongeneeslijk ziek zijn en niet meer thuis kunnen of willen wonen door palliatieve zorg binnen de gemeente aan te bieden.

Welzijn artikelen