HomeNieuwsWelzijnGevolgen coronavirus gemeentelijke dienstverlening

Gevolgen coronavirus gemeentelijke dienstverlening

foto Stadspartij
foto Stadspartij
Donderdag 12 maart zijn er nieuwe landelijke maatregelen ingevoerd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Wij volgen als gemeente de landelijke richtlijnen. Die komen op het volgende neer.
  • Medewerkers van de gemeente werken zo veel mogelijk thuis.
  • Alle voorstellingen in Theater de Purmaryn (voorziening in beheer van de gemeente) zijn afgelast tot en met 31 maart. De kassa en het Theater Café zijn ook gesloten tot en met 31 maart. Het theater is wel telefonisch bereikbaar, op dinsdag t/m vrijdag van 10.30 uur tot 15.30 uur op (0299) 432 205.
  • Kinderboerderij de Ridder (voorziening in beheer van de gemeente) is gesloten tot en met 31 maart.
  • Informatie over de markten in Purmerend volgt.
  • We vragen iedereen met griep- of verkoudheidsklachten om niet naar beide gemeentehuizen te komen.
  • Beide colleges houden de ontwikkelingen in de gaten en stemmen daar hun activiteiten op af.
Balie burgerzaken
Balie Burgerzaken blijft geopend, maar er is beperkte dienstverlening mogelijk. Het kan zijn dat er langere wachttijden zijn. Medewerkers die verkouden zijn of griepverschijnselen hebben, komen niet naar het stadhuis. Daardoor kan de bezetting lager liggen dan normaal. Online een afspraak maken is op dit moment niet mogelijk, om bezoek aan het stadhuis zo veel mogelijk te beperken. Veel zaken kunnen online geregeld worden, of bel met urgente vragen naar het Klantcontactcentrum: (0299) 452 452.
Milieustraat
De Milieustraat blijft gewoon open en het huisafval wordt via het normale schema opgehaald. Bij de Milieustraat wordt tijdelijk gewerkt met een intercomsysteem, in plaats van een medewerker bij de ingang. Ook is de instructie gegeven om afstand te houden van elkaar.

Bijeenkomsten meer dan 100 personen
Bijeenkomsten met meer dan 100 personen gaan niet door. Dat betekent dat concerten in P3 ook niet doorgaan. Het Leeghwaterbad is gesloten en sporthallen De Beuk en De Vaart zijn uit voorzorg gesloten. Het bewegingsonderwijs in de sporthallen in Purmerend gaat wel door.
Lees hier de richtlijnen over het wel of niet door laten gaan van evenementen.

Fietsenstalling Plantsoenstraat
De fietsenstalling aan de Plantsoenstraat (voorziening in beheer van de gemeente) is gesloten. Mensen die hun fiets daar nog hebben staan, kunnen contact opnemen via (0299) 469 369.

Openbare raads- en commissievergaderingen
De openbare commissie- en raadsvergaderingen van de gemeenteraden in Purmerend en Beemster gaan ongewijzigd door. Gelet op de landelijke maatregelen wordt het aantal mensen in beide raadzalen wel in de gaten gehouden en eventueel beperkt. De gemeente vraagt iedereen om de vergaderingen vooral online thuis te volgen.

  • De vergaderingen van Purmerend zijn rechtstreeks te volgen op internet via: raad.purmerend.nl (Politiek Portaal) of op televisie via: RTV Purmerend (Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1390).
  • De vergaderingen van Beemster zijn rechtstreeks te volgen op: gemeentebestuur.beemster.net.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van GGD Zaanstreek Waterland en de RIVM.

Welzijn artikelen