HomeNieuwsWelzijnGeslaagd luilak evenement

Geslaagd luilak evenement

Luil15
Op vrijdagavond 22 mei jl. werd in het Leegwaterpark weer jaar jaarlijkse luilak festival georganiseerd. Na een aantal dagen van voorbereiding en opbouw van de vier podia was het eindelijk zover. Nadat de drukte echt op gang was gekomen werd het zoals elk jaar een gezellige nacht.

Op een mooie zomeravond mochten rond 23.15 de eerste bezoekers naar binnen. Gestaag liep het terrein vol met veelal jonge bezoekers. Naast drie dance podia was er deze keer ook aandacht voor Nederlandse muziek. Dat gebeurde dit jaar in meerdere tenten, waar overal een andere soort muziek te horen was.Een verrassende, maar door de bezoekers zeer gewaardeerde keuze was aanwezig.

Naast de eigen beveiliging was het ook de afdeling handhaving van de gemeente Purmerend die een groot deel van de avond en nacht rondliep om het geluid te meten bij de open podia. Na een enkele overschrijding werd het geluidsniveau meteen teruggedraaid tot het gewenste geluidsniveau. Ook de politie was in de buurt en zocht vooral het gesprek met de jongeren op die zich nog niet op het evenemententerrein bevonden

Duidelijk is dat het door jongeren georganiseerde evenement zeer gewaardeerd werd door de bezoekers en het vele malen drukker was dan vorig jaar. De nieuwe opzet, het enthousiasme van de organiserende jongeren, de line-up en het mooie weer hebben daar zeker in bijgedragen. De dance party ging dan ook door tot in de vroege uurtjes van zaterdagmorgen.

Voor zover de Stadspartij weet is de luilaknacht aan de rest van de stad voor het grootste deel ongemerkt voorbijgegaan. Wat de Stadspartij betreft blijft het Luilak Festival (voorheen Luilak Dance Event) een vast onderdeel van de evenementenkalender van Purmerend! Duidelijk is dat de financiering van het evenement het grote struikelblok bij deze wens vormt.
Op een evenement als dit, wat door en voor jongeren word georganiseerd, moet je als stad enkel trots zijn! Het gesprek hierover zal zich de komende tijd daar nog wel verder op toespitsen.

Welzijn artikelen