HomeNieuwsMilieuGemeenten sluiten overeenkomst voor groene energie met HVC

Gemeenten sluiten overeenkomst voor groene energie met HVC

HVCgroenov
Foto: Ondertekening van de groene energie-overeenkomst door (v.l.n.r): [Alex van Duist, inkoper gemeente Hollands Kroon, Wethouder Theo Groot, gemeente Hollands Kroon, Wethouder Mario Hegger, gemeente Purmerend, Wethouder Sigge van der Veek, gemeente Schagen, Dion van Steensel, algemeen directeur HVC, Wethouder Arjen Rijsdijk, gemeente Gorinchem, John Kager, beleidsmedewerker gemeente Hollands Kroon, Wethouder Aagje Zeeman, gemeente Beemster]. Op de foto ontbreken de bestuurders van Molenwaard en Smallingerland.

Met de symbolische ondertekening van een groene energie-overeenkomst op 14 december, onderstrepen de gemeenten Hollands Kroon, Gorinchem, Purmerend, Beemster, Molenwaard, Schagen, Smallingerland en HVC hun samenwerking op het gebied van duurzame energie.

Het benutten van groene energie uit biomassa, wind en gft stelt de gemeenten in staat om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en daarmee aan de verduurzaming van de directe leefomgeving. De gemeenten benutten de groene energie voor de gemeentehuizen, openbare gebouwen en diverse voorzieningen in de openbare ruimte zoals lantaarnpalen, stoplichten en rioolgemalen.

“Het benutten van groene energie uit biomassa en restwarmte stelt ons in staat om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de Co2- uitstoot”, zegt wethouder Hegger tijdens de ondertekening van de overeenkomst.
Afval komt als groene energie weer terug De gemeenten gaan energie uit eigen afval gebruiken. Het afvalhout (biomassa) dat bewoners naar de afvalbrengstations brengen, zet HVC in de bio-energiecentrale in Alkmaar om in groene elektriciteit. Groen gas maakt HVC uit het groente-, fruit- en tuinafval (gft) uit de groene bak van huishoudens. Gemeenten kunnen daarnaast ook groene stroom uit de windmolens van HVC afnemen. De groene energie wordt geleverd onder het label HVC KringloopEnergie.
Voor meer informatie: www.hvcgroep.nl/hvc-kringloopenergie.

foto: persbericht gemeente Purmerend

Milieu artikelen