HomeNieuwsWelzijnGemeente subsidieert NK Inline-skaten

Gemeente subsidieert NK Inline-skaten

SkateNK
Vele bekende topsporters zullen dit voorjaar te bewonderen zijn in Purmerend. Van 29 tot en met 31 mei wordt daar het NK Inline-skaten op de baan gehouden. De KNSB organiseert dit prachtige sportevenement in samenwerking met de IJs en Inline-skateclub Purmerend. Gert-Jan Mulder van de IJs en Inline-skateclub Purmerend is verheugd dat zij het NK hebben kunnen binnenhalen. ,,Dat blijft toch een bijzonderheid, zeker omdat zoiets nog nooit in Purmerend gedaan is. De gemeente is daarom ook bijzonder enthousiast en steunt ons waar mogelijk.’’ Met de NK’s inline-skaten wil ook de KNSB het plezier in de inline-sport stimuleren en vooral de toeschouwers laten zien hoe leuk deze sport is. In het kader van breedtesport wordt het NK gestimuleerd door gemeente Purmerend en sportorganisatie Spurd.

De totale begroting van dit evenement bedraagt € 50.000. Hiervan neemt de KNSB € 22.000 voor haar rekening en de Us en Inline-skateclub Purmerend draagt € 7.000 bij aan dit evenement.

Waarderingssubsidie gemeente Purmerend
Een evenement van dit niveau past binnen de in het coalitieakkoord verwoorde doelstelling om Purmerend op de kaart te zetten als een sportieve stad. Het kan tevens een bijdrage leveren aan het streven om binnenkort mee te dingen naar een nominatie voor sportgemeente van het jaar. Het college heeft daarom besloten om voor de organisatie van dit evenement een waarderingssubsidie van € 14.000 toe te kennen.
De vereniging heeft toegezegd alles in het werk te zullen stellen om via sponsoring verdere financiële middelen te genereren.

Primeur voor Purmerend
Het NK Inline-skaten op de baan betekent een primeur voor Purmerend. Nooit eerder werd er in de gemeente op het hoogste niveau om nationale titels gestreden. Purmerend is daarnaast drie dagen zeker van topsport, waarbij vele toppers de weg naar de gemeente weten te vinden. Zoals de Olympische helden Michel en Ronald Mulder, die de nodige titels verdedigen. Maar ook de wereldtoppers op de schaats Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Pim Schipper starten steevast in het NK op de baan. Dat betekent topsport en spektakel. Er worden diverse wedstrijdvormen afgewerkt in meerdere leeftijdscategorieën. De toegang tot het evenement is op alle dagen gratis. Mulder verwacht mooie dingen van het NK. ,,Laat het een prachtig evenement worden met heel mooie en snelle races.’’ Die hebben plaats op een nieuwe piste in Purmerend, die vorig jaar werd geopend. ,,Die piste geldt als één van de snelste banen in Nederland. Er moeten dus toptijden mogelijk zijn.’’ Verder hoopt Mulder dat het NK een extra impuls geeft aan het inline-skaten in Purmerend. Het is dus een mooi evenement om te laten zien wat deze sport te bieden heeft. De wereldtoppers op de schaats zijn mooie uithangborden, maar we hebben in Nederland natuurlijk veel meer toppers, zoals veelvoudig Europees kampioene Manon Kamminga, oud-wereldkampioen Crispijn Ariëns en natuurlijk Irene Schouten uit Noord-Holland. Laat de mensen het zelf maar komen zien.

Welzijn artikelen