HomeNieuwsMilieuGemeente scoort goed op schoon, heel en veilig

Gemeente scoort goed op schoon, heel en veilig

 

 

Op 22 oktober heeft RTL aantallen meldingen gepubliceerd van een groot aantal gemeenten waaronder Purmerend. Naar aanleiding daarvan heeft GroenLinks vragen gesteld. Gebleken is dat er geen correcte getallen zijn vermeld in de RTL-publicatie. De juiste cijfers laten zien dat Purmerend minder melden over afval dan in andere gemeenten. Deze zijn inmiddels door RTL Buurtfacts gecorrigeerd.

Het Noord-Hollands Dagblad heeft op 26 oktober eveneens een artikel aan de bewonersmeldingen in Purmerend gewijd, gebaseerd op de juiste aantallen en soorten meldingen.

Uit de juiste getallen blijkt dat de Purmerenders  juist minder melden over afval dan men in andere gemeenten doet. De gemeente scoort goed op veilig, schoon en heel. Dat komt overeen met de doelstellingen dus daar zijn we blij mee, zo laat wethouder Hegger in een memo aan de gemeenteraad weten.

Meeste klachten over groenonderhoud
De meeste klachten/meldingen gaan over groenonderhoud. Wat betreft onderhoud van de openbare ruimte hanteren we zoals de gemeenteraad heeft besloten het kwaliteitsniveau C. Bewoners merken dat het onderhoudsniveau ten opzichte van enkele jaren geleden omlaag is gegaan. Dat leidt tot meer meldingen maar is geen aanleiding voor de gemeente om actie te ondernemen. Het college voldoet zo aan de afspraken die we hierover zijn gemaakt met de gemeenteraad.

Milieu artikelen