HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningGemeente Purmerend wint gouden straatsteen 2011

Gemeente Purmerend wint gouden straatsteen 2011

meganischbestraten
De gemeente Purmerend heeft onlangs een prestigieuze prijs in de wacht gesleept: de Gouden Straatsteen 2011. Het doel van het uitreiken van de Gouden Straatsteen is het bevorderen van mechanisch bestraten.

Purmerend was genomineerd voor de prijs vanwege haar innovatieve rol als opdrachtgever van bestratingprojecten. De gemeente is van mening dat het mechanisch aanbrengen van bestrating om een aantal redenen van groot belang is: bestraters kunnen het werk sneller en efficiënter uitvoeren en het is voor de bestraters gezonder. Ook de overlast voor bewoners en bedrijven vermindert.

Mechanisch aanbrengen verplicht
De gemeente heeft het mechanisch aanbrengen van nieuwe bestratingmaterialen verplicht gesteld in haar opdrachten. Vanaf 50m² per opdracht moeten de bestratingmaterialen mechanisch aangebracht worden.

Spannende strijd
Bij de verkiezing heeft de jury uit zeven genomineerden twee winnaars geselecteerd: één uit de categorie ‘bestratingbedrijven’ en één uit de categorie ‘opdrachtgever/gemeente’.
Hans Crombeen, sectorbestuurder bij FNV Bouw, vertelt: “Het was superspannend wie dit jaar de Gouden Straatsteen zou gaan winnen. Ik hoorde van de jury dat het een nek-aan-nekrace geweest is.” De gemeente Purmerend is als winnaar uit de bus gekomen en kan zich met trots de winnaar van de Gouden Straatsteen 2011 noemen.

Ruimtelijke Ordening artikelen