HomeNieuwsVerkeer en VervoerGemeente plaatst verkeerde verkeersborden in Purmer-Zuid

Gemeente plaatst verkeerde verkeersborden in Purmer-Zuid

bord rechts heeft voorrang.jpgIn de Clara Visserstraat in de Purmer-Zuid zijn attentieborden geplaatst door de gemeente met de tekst: rechts heeft voorrang. De borden geven aan dat het verkeer van rechts voorrang zou hebben, terwijl het verkeer van rechts juist van een zogenaamde uitritconstructie komt gereden en volgens de wet geen voorrang heeft op het verkeer op de Clara Visserstraat.

"Als er een aanrijding plaatsvindt, omdat iemand van rechts er vanuit gaat dat hij voorrang heeft, dan geld dit niet omdat de wetgeving boven de attentie van de gemeente gaat," zeg Mario Hegger (Stadspartij). "Daar komt nog bij dat de gemeente op dat moment verkeerde voorlichting geeft, waardoor de verkeersdeelnemers in verwarring worden gebracht. Dat mag en kan nooit de bedoeling zijn."

Wethouder Hans Krieger (verkeer) liet in een telefonische reactie weten dat het juist was dat de gemeente op verzoek van de kerngroep Purmer-Zuid de borden heeft geplaatst. De wethouder is er volgens Hegger zelf ook niet gelukkig mee en heeft de gemeentelijke verkeersafdeling de opdracht gegeven tot het uitwerken van een goed plan voor de wijk waar de Clara Visserstraat in is gelegen. "Het is een wijk met een groot scala aan snelheidsremmende maatregelen dwars door elkaar aangebracht. Er zit geen systeem in waardoor het moeilijk is om zomaar lukraak maatregelen te nemen," vindt Hegger. De wethouder gaf aan dat de bebording daar niet had mogen komen. Hij zal er voor zorg dragen dat deze worden verwijderd. Zolang de bebording daar staat zal de gemeente aansprakelijk gesteld kunnen worden als daar een aanrijding ontstaat uit verwarring wie nu wel of geen voorrang heeft.

clara visserstraat.jpg

Verkeer en Vervoer artikelen