HomeNieuwsMilieuGemeente plaatst inzamelcontainers voor kunststof

Gemeente plaatst inzamelcontainers voor kunststof

roaldplastic
Deze week worden er op verschillende plekken in Purmerend inzamelcontainers voor kunststof geplaatst. Purmerenders kunnen vanaf nu veel beter ook hun kunststofverpakkingen scheiden. De gemeente zet de containers zoveel mogelijk neer bij grote winkelcentra. Als dit een succes blijkt te zijn, worden er op meer plekken containers geplaatst. De containers komen bij de bekende bakken voor oud papier, textiel en glas.

Wethouder Roald Helm gooide de eerste kunststofverpakking in de container bij het winkelcentrum Weidevenne: ‘Ik denk dat we door het steeds beter scheiden van de verschillende soorten afval ervoor kunnen zorgen dat naast de doelstellingen van duurzaamheid ook de afvalstoffenheffing beheersbaar blijft. Het enige wat u hoeft te doen, is de kunststofverpakkingen apart te zetten en naar één van die nieuwe containers brengen.’

Recyclen

Kunststof is recyclebaar. Er  worden korrels van gemaakt die als grondstof dienen voor nieuwe producten. Voorbeelden hiervan zijn tennisballen, fleecejacks, mobieltjes, dashboards voor auto’s, etc. Door kunststof te recyclen en te benutten, zijn er minder grondstoffen nodig. Bijkomend voordeel is dat kunststof afval dan niet tussen het restafval belandt en daardoor niet in de verbrandingsoven terechtkomt. Er komen dan minder giftige stoffen vrij in de lucht.

Op de pagina afvalinzameling-inwoners staat wat wel en niet in de containers mag en op welke locaties ze staan.

Milieu artikelen