HomeNieuwsMilieuGemeente met informatiestand Afvalscheiding op Kaasmarkt

Gemeente met informatiestand Afvalscheiding op Kaasmarkt

Afvalsch15
De Gemeente Purmerend stond zaterdag 21 maart met een informatiestand over afvalscheiding op de Kaasmarkt. De gemeente geeft informatie over het belang van afval scheiden en deelde – in het kader van de Landelijke Compostdag – gratis compost uit.

Belang afval scheiden

Van 11.00 tot 15.00 uur stond de gemeente met een speciale informatiestand op de Kaasmarkt om inwoners te informeren over het belang van afval scheiden. Ook wethouder Mario Hegger ging zaterdag hierover met inwoners in gesprek. 
‘De Gemeente Purmerend heeft zich ten doel gesteld om in 2018 60% van het afval gescheiden in te zamelen. Op dit moment scheiden inwoners van Purmerend 43% van hun afval. Dat percentage moet dus flink omhoog. Immers: hoe beter onze afvalstoffen worden gescheiden, hoe beter ze weer tot grondstof of nieuwe producten verwerkt kunnen worden. Om het gewenste percentage te bereiken, moet per huishouden per jaar ruim 200 kg. minder restafval geproduceerd worden. Dat zijn ongeveer 10 volle restafvalcontainers. Wij vertellen onze inwoners graag hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan betere afvalscheiding. We nodigen bezoekers van de stand bijvoorbeeld uit om een gratis gft-container aan te vragen als ze die nog niet hebben.’

Gratis compost

Ook werd er bij de stand gratis compost uitgedeeld. Compost wordt gemaakt van gft-afval. Compost brengt voedingsmiddelen terug in de grond, waardoor bodemziektes worden onderdrukt. En dat is goed voor de voedselproductie. Ook kan er door gebruik van compost worden bespaard op kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Milieu artikelen