HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningGemeente mag privacy bedrijven beschermen

Gemeente mag privacy bedrijven beschermen

baansteenoord1
De rechter heeft besloten dat de gemeente Purmerend de privacy van geïnteresseerde bedrijven voor Baanstee-Noord mag beschermen. Tegenstanders van het nieuwe bedrijventerrein hadden geëist dat de lijst openbaar gemaakt zou worden. De gemeente wilde alleen een anonieme lijst bekend maken. De rechter is nu van mening dat de gemeente de privacy van deze bedrijven inderdaad mag beschermen.

 De Stichting Behoud Waterland heeft enkele maanden geleden inzicht gevraagd in een lijst van 31 bedrijven die zich bij de gemeente hebben geregistreerd als belangstellende voor grond in de Baanstee-Noord. De gemeente gaf hierop aan dat zij de belangstelling voor de nieuwe locatie wel inzichtelijk wil maken, maar daarbij geen namen wil vrijgeven. Veel bedrijven willen dit onder meer uit concurrentie overwegingen niet publiekelijk bekend maken. De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 3 februari 2010 uitspraak gedaan. De rechter geeft in de uitspraak aan dat hij de mening van de gemeente deelt. Het college van burgemeester en wethouders mogen de namen en adressen van de bedrijven achterwege laten.

 Wethouder Berent Daan (economische zaken) is tevreden: “Dit is goed nieuws voor de gemeente, maar vooral ook voor de bedrijven die zich gemeld hebben als belangstellende. Zij hebben hun informatie in vertrouwen aan de gemeente gegeven. Dan moet je ook zeker weten dat die informatie niet op straat komt te liggen.”

Komst dichterbij

Op 17 maart 2010 dient nog een andere zitting bij de Raad van State over de Baanstee-Noord. Dit heeft betrekking de bezwaren tegen het bestemmingsplan. Als de rechter de gemeente ook hier in het gelijk stelt kan de aanleg van dit bedrijventerrein direct beginnen. Wethouder Berent Daan is blij als de aanleg dan echt van start gaat. “We hebben er lang op moeten wachten, maar we staan klaar om aan de slag te gaan. Er bestaat een grote behoefte aan bedrijfsruimte in de regio. En we hebben de arbeidsplaatsen die er komen hard nodig om te zorgen voor meer werkgelegenheid in Purmerend”.

ZIE OOK:

Bron: persbericht gemeente Purmerend 

Ruimtelijke Ordening artikelen