HomeNieuwsVerkeer en VervoerGemeente gaat doorstroming Waterlandlaan verbeteren

Gemeente gaat doorstroming Waterlandlaan verbeteren

WaterlandlaanGorslaan

Sinds de inrichting van de weg op de Waterlandlaan veranderd is, is de doorstroming van het verkeer flink verslechterd. Tijdens de spitsuren is het lastig om met de auto vanaf de Waterlandlaan de stad uit te gaan. De gemeente heeft aangegeven maatregelen te nemen om de doorstroming te verbeteren.

“We willen dat doorgaand verkeer van en naar de A7 meer gebruik maakt van de Gorslaan en niet door het centrum rijdt,” zegt wethouder Krieger (verkeer) in een bericht aan de gemeenteraad. “Daarom is op de Gorslaan een groene golf ingesteld en wordt het verkeer in het centrum gedoseerd.”

Afwikkeling
De afwikkeling aan het eind van de dag op de Waterlandlaan de stad uit blijkt nu erg slecht te lopen. Deels komt dit door de werkzaamheden aan de Kooimanweg waardoor de verkeerslichten op de centrumroute anders zijn afgesteld. Anderzijds heeft het te maken met de maatregelen die we hebben getroffen: de groene golf en het doseren van verkeer in het Centrum.

Tijdelijke maatregelen
Afgelopen woensdag is daarom door de wethouder besloten de groene golf in de avondspits en het doseren voorlopig uit te zetten. Verder springt het licht minder snel op oranje/rood als even geen auto gedetecteerd wordt. “We gaan er vanuit dat de situatie hierdoor verbetert en onderzoeken de eventuele noodzaak van verdere tijdelijke maatregelen,” aldus wethouder Krieger.

ZIE OOK:

17-11-2008 Vijf gevaarlijke Purmerendse verkeerslocaties in top 100 Stadsregio

Verkeer en Vervoer artikelen