HomeNieuwsWelzijnGemeente betaalt ijsbaan op de Koemarkt

Gemeente betaalt ijsbaan op de Koemarkt

ijsbaan berlijn.jpg
Het college van burgemeester en wethouders heeft vragen over de ijsbaan van GroenLinks beantwoord. De vragen gingen over de ijsbaan die eind dit jaar op de Koemarkt ligt. GroenLinks stelde de vragen omdat een eerder initiatief van de Stadspartij voor een ijsbaan op de Koemarkt strandde op het gebrek aan bijdragen van met name de horeca ondernemers. De gemeente was toen niet van zins alleen voor de kosten op te draaien.

In het antwoord vertelt het college dat de ijsbaan €75.000,- kost en dat dit wordt betaald uit het projectbudget voor de herinrichting van de Koemarkt. Dus een bijdrage van de horeca ondernemers is er wederom niet, maar daar is kennelijk ook niet naar gevraagd. Nu is de gemeente dus wel bereid gebleken om alleen de kosten te dragen.

Als reden hiervoor geeft de gemeente aan dat het initiatief voor de ijsbaan is ingediend door stichting Purmerend 600.
Stad en het college vond de ijsbaan een passend onderdeel vormen van de openingsfestiviteiten rond het plein.

Het gaat om een eenmalige bijdrage; vervolgens is het aan een particuliere initiatiefnemer om in te schatten of de ijsbaan in de komende jaren ook kans van slagen heeft. Het eerdere initiatief van de Stadspartij is dus alsnog (zei het eenmalig) overgenomen.

 

ZIE OOK: Toch een ijsbaan op de Koemarkt

Welzijn artikelen