HomeNieuwsVerkeer en VervoerGeen vergunningparkeren in Boeierstraat

Geen vergunningparkeren in Boeierstraat

Boeierflat

In de Boeierstraat in de wijk Wheermolen wordt voorlopig geen vergunningparkeren ingesteld. Dat laat de gemeente Purmerend weten aan de Stadspartij.

Enkele bewoners vroegen of er vergunningparkeren ingevoerd kon worden in hun straat, die pal naast NS-station Overwhere ligt. Veel treinreizigers parkeren hun auto in de Boeierstraat, waardoor bewoners regelmatig geen parkeerplek voor de deur kunnen vinden.

Parkeeronderzoek
De Stadspartij vindt dat bewoners de eerste rechten op een parkeerplek hebben. Daarna de bezoekers en daarna pas de forenzen. Op verzoek van de wijkmanager Wheermolen heeft er een parkeeronderzoek plaatsgevonden. Uit de resultaten blijkt dat de parkeerdruk bij de Boeierflat tussen de 70 en 85% is. Dit zijn volgens de gemeente Purmerend cijfers die niet aangeven dat hier sprake is van een situatie die onaanvaardbaar is.

Signalen serieus genomen
Een dergelijk onderzoek is ook drie jaar geleden door de wijkkerngroep uitgevoerd met dezelfde uitkomst. De gemeente geeft wel aan dat de signalen serieus worden genomen, maar dat de uitkomsten geen reden geven om dit onderwerp nu aan te pakken.

Goed handhaven
De Stadspartij heeft wel het verzoek gedaan om goed te handhaven in deze buurt om foutparkeerders aan te pakken.

Verkeer en Vervoer artikelen