HomeNieuwsWelzijnGeen jongerenontmoetingsplek in de Gors

Geen jongerenontmoetingsplek in de Gors

jop_uitvlugt_mei_2009_01

Er komt geen jongerenontmoetingsplek (JOP) in de wijk de Gors. Dat laat de gemeente Purmerend weten in een brief aan de bewoners.

De gemeente Purmerend heeft in 2010 bepaald dat er in elke wijk een JOP bijgeplaatst moet worden. De bewoners mogen dan bepalen op welke plek in de wijk de JOP moet komen te staan. Een plek achter de gymzaal nabij winkelcentrum Zwanebloem in de Gors werd als goede optie gezien. Er werd volgens de gemeente vooral gesproken over de overlast van de groepen jongeren die op de parkeerplaats en voor het wijkgebouw staan. “Vooral geluidoverlast speelt een grote rol: hard praten en bonkende muziek tot in de vroege uurtjes. Aan de achterkant is de overlast minder, maar is het geluid van ballen die tegen de omheining van het voetbalveld knallen hinderlijk.”

Serieuze oplossingen

De meerderheid van de aanwezigen vindt een JOP niet de oplossing voor de problemen die er nu spelen. Een minderheid wil dat er geen JOP komt. De gemeente heeft daarom besloten om, in elk geval voorlopig, geen JOP te plaatsen in uw buurt. “Dat betekent niet dat er niks wordt gedaan,” vervolgt de gemeente. “De door u genoemde problemen zijn serieus en moeten worden opgelost. We leggen de aandacht nu eerst bij de problemen rondom de parkeerplaats en het voetbalveld. De gemeente organiseert op korte termijn een vervolgbijeenkomst om nieuwe ideeën voor te dragen.”

Purmer-Noord

Ook in de Purmer-Noord is een degelijke bijeenkomst met bewoners gehouden. De gemeente heeft park De Uitvlught aangewezen voor een nieuwe JOP. Enkele jaren geleden zorgde een JOP in dit park voor veel opschudding bij bewoners. De conclusies van de bewonersbijeenkomst worden binnenkort bekend.

Reageer op dit artikel

ZIE OOK:

Foto: JOP Purmer-Noord (Stadspartij)

 

Welzijn artikelen