HomeNieuwsVerkeer en VervoerGeen gratis busvervoer meer

Geen gratis busvervoer meer

arriva bussen.jpg
Vanaf 1 januari 2010 eindigt de proef met gratis Openbaar Vervoer (OV) in Purmerend.
Vanaf dat moment betalen reizigers in Purmerend ook op zaterdagen, koopavonden en koopzondagen weer voor openbaar busvervoer.
Tot 31 december 2009 kan men nog
wel gratis gebruikmaken van de bus. De gemeenteraad van Purmerend heeft geen financiële middelen beschikbaar gesteld om deze maatregel in 2010 voort te zetten.

Het gratis busvervoer was op 1 januari 2008 ingevoerd voor één jaar. Het hield in dat reizigers op koopavonden, zaterdagen en koopzondagen gratis gebruik konden maken van penbaar busvervoer. Veel Purmerenders maakten in 2008 gebruik van het gratis vervoer, daarom werd de maatregel met één jaar verlengd, tot 31 december 2009.

Voor 2010 is er geen geld beschikbaar. Zoals bekend zij de financiële mogelijkheden van de gemeente Purmerend uitgeput door de financiële ineenstorting van de Stadsverwarming.Daarnaast moet er rekening mee worden gehouden dat ook het Rijk aanzienlijke minder financiële bijdrage aan de gemeente zal geven.

Aanvankelijk dreigde er ook een forse lastenverzwaring voor de burgers. De Stadspartij heeft er met succes voor gepleit om de schaarse vrij te maken financiële middelen in te zetten om die lastenverzwaring niet door te laten gaan. Helaas was er onvoldoende geld om ook het gratis openbaar verover nog te kunnen redden.

Verkeer en Vervoer artikelen