HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningGeen duidelijkheid over toekomst Postkantoor

Geen duidelijkheid over toekomst Postkantoor

postkantoor400Er is nog geen duidelijkheid over de toekomst van het gebouw van het Postkantoor aan de Gedempte Where in Purmerend. Dat laat de gemeente weten aan de fractie van de Stadspartij.  

Ruim een jaar geleden, in het voorjaar van 2009, werd het Postkantoor gesloten voor publiek. Het pand wordt thans zowel als distributiecentrum als voor postbussen gebruikt. De overige activiteiten zijn ondergebracht bij postagentschappen. Het distributiecentrum en de postbussen zouden op termijn verplaatst worden, maar dat is nog niet gebeurd.

Projectontwikkelaar

TNT zou het gebouw verkopen, maar volgens de gemeente is het gebouw nog steeds eigendom van TNT. “Op dit moment spreekt TNT met een projectontwikkelaar die het pand van ze wil kopen,” zegt de gemeente Purmerend in een reactie.

Woningbouw

“Tot op heden hebben wij geen duidelijkheid van TNT gekregen of  en zo ja waar zij de distributieactiviteiten willen voortzetten,” zegt de gemeente Purmerend. Voor het betreffende gebied is een visie ontwikkeld overeenkomstig de Structuurvisie 2005-2020. In deze visie is het gebied aangewezen voor woningbouw in de vorm van een appartementengebouw met gemiddeld vijf bouwlagen met op de hoek Kooimanweg/Gedempte Where een accent van zes bouwlagen. Op de begane grond zijn dienstverlenende bedrijven toegestaan. Onder het gebouw komt een parkeergarage ten behoeve van de woningen en de dienstverlenende bedrijven.”

Bestemmingsplanwijziging

“Mochten de plannen doorgang vinden dan is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk. Partijen zijn nu in onderling overleg over de verdere voortgang van het project. Een planning van de voortgang valt op dit moment niet te geven,” aldus de gemeente.

ZIE OOK:

Ruimtelijke Ordening artikelen