HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningGarrelsflat ondergaat metamorfose

Garrelsflat ondergaat metamorfose

Garrelsflat met aangepaste plint
Impr. Raadsstukken

In de eerste van de reeks van vernieuwingen voor de wijk Wheermolen-Oost: is de renovatie van de flat in de Rudolf Garrelsstraat aan de beurt. Met deze vernieuwing worden de huidige woningen gerenoveerd, de bestaande entrees gewijzigd en worden in de onderste rand van de flat twaalf nieuwbouwappartementen in het middenhuursegment gerealiseerd.

Hiermee wordt invulling gegeven aan de ambities voor Wheermolen-Oost. Er worden woningen toegevoegd, bewoners kunnen vanuit een sociale huurwoning doorstromen naar een middeldure huurwoning en de leefbaarheid (sociale veiligheid) ter plaatse wordt verbeterd.

Om dit mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Dit nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk om twaalf huurwoningen in de plint van de Garrelsflat op te richten en de bestaande entrees van de flat te wijzigen.

De voorliggende ontwikkeling past binnen de met uw raad afgesproken woningbouwprogrammering voor Wheermolen-Oost.

Samen met de Bewonersgroep van de flat werkte Intermaris intensief samen aan een Sociaal Plan. Het Sociaal Plan en de werkzaamheden zijn eind mei 2020 gepresenteerd aan alle bewoners van de flat. Na het behalen van de benodigde 70% draagvlak is de aannemer in augustus 2020 gestart met de renovatie van de flat. Omwonenden van de flat worden door nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de flat en in de wijk.

Hiervoor heeft Intermaris een eigen projectsite (www.intermaris.nl/wheermolenoost) en is er een gezamenlijke website met de gemeente rondom de ontwikkelingen in Wheermolen-Oost (www.wijwheermolen.nl).

Garrelsflat in renovatie
foto Stadspartij

Wie de eerste resultaten van de renovatie beziet raakt geïmponeerd over wat gerealiseerd wordt. Het belooft veel goeds voor de verdere voortgang van het project Wheermolen-Oost.

Enkele reacties:

Ingrid: ‘Het ziet er prachtig uit woon met heel veel plezier in de Wheermolen en wat gaat het voor de buurt alles met elkaar en nieuwbouw mooi maken.’

Dennis: ‘Dat is een aardige opknapbeurt. Ik vind de Mercuriusflats ook een stuk mooier nu het opgeknapt is.’

Patricia: ‘Wat ziet het er prachtig uit en verzorgd uit, is er binnenshuis ook wat gedaan of daar niks? Ben benieuwd en hopelijk houden de bewoners het met elkaar netjes en verzorgd.’

Thea: ‘Ik hoop dat Westervenne ook zo mooi wordt.’

Nikita: ‘Kijk hoe mooi het is geworden.’

Monica: Heel netjes! Hoop dat onze flat “Citer” snel aan de beurt is…

Ellen: Wow, mooi zeg.

Marianne: ‘Door de facelift hebben de flats in Wheermolen weer en mooie en moderne uitstraling, de wijk wordt steeds mooier.’

In de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van hedenavond 8 april 2021 wordt het bestemmingsplan besproken.

Ruimtelijke Ordening artikelen