HomeNieuwsVerkeer en VervoerFietsenstalling binnenstad heropend

Fietsenstalling binnenstad heropend


Zaterdag 3 december om twaalf uur heropende wethouder Hans Krieger met een korte speech de volledig verbouwde gratis fietsenstalling aan de Plantsoenstraat. Als de wethouder al van plan was om een lange openingsspeech te gaan houden werd hij letterlijk in de wielen gereden door de fietsende bezoekers van de binnenstad die hun fiets er direct wilden stallen.
De al jaren op de plaats functionerende fietsenstalling was hoognodig aan een renovatie toe. De fietsenstalling zag er van buitenaf uit als een opgewaardeerde garage waar je een fiets kon plaatsen onder toezicht van beheerders. Ook innovaties in de fietswereld noopte tot aanpassingen van de fietsenstallingen.
Door het toenemen van elektrische fietsen en kratfietsen  moest de indeling volledig worden aangepast.

Er is nu plaats voor 139 fietsen waarbij rekening is gehouden met de stalling van bredere (krat)fietsen en er plek is voor elektrische fietsen. Elektrische fietsen kunnen zelfs gratis worden opgeladen tijdens de stalling. De voeding voor het opladen is heel slim verwerkt in de fietsenstandaard.

Verder is de stalling voorzien van een glazen voorpui met elektrische schuifdeuren, hierdoor komt er van buitenaf natuurlicht naar binnen. Dit word binnen ondersteunt door de aangebrachte ledverlichting. Het geheel toont fris en uitnodigend.
De fietsenstalling wordt beheerd door werknemers van de Baanstede. Naast het gratis  stallen van de fietsen kunnen er ook kleine reparaties worden uitgevoerd en banden op de juiste spanning worden gebracht.
De gratis fietsenstalling was voor veel bezoekers van de binnenstad al een gewaardeerde voorziening, door de renovatie kan deze voorziening weer jaren mee.

Verkeer en Vervoer artikelen