HomeNieuwsWelzijnFeestelijke opening 'De Vliegende Purmerender'

Feestelijke opening ‘De Vliegende Purmerender’

Nieuwe speelplek een van de grootste in Purmerend

Foto Stadspartij-BPP


Zaterdag 6 april om 12.00 uur opende wethouder Pascal Verkroost de nieuwe speelplek langs het Weidelandpad in Weidevenne: ‘De Vliegende Purmerender’. De nieuw ingerichte speelplek is voor kinderen van alle leeftijden en is een van de grootste speelplekken van Purmerend. 

Langs het Weidelandpad stond voorheen een hoge speeltoren. De speeltoren was verouderd en begin dit jaar vervangen door een nieuw groot speelschip. Het schip ligt aan een meertje waar kinderen met zand en water kunnen spelen. Er is ook een parcours over het water.

Activiteiten tijdens de opening
Tijdens de opening waren er gratis activiteiten. Kinderen konden zich laten schminken en zochten naar de verborgen schat met een echte schatkaart. Spurd was aanwezig met een springkussen en diverse spelletjes. Ook stonden er een poffertjeskraam en een koffiekraam.

Schipbreuk in het groengebied bij de Port Saidweg
In 2007 werden een wiebelbrug en houten speelschip geplaatst in het groengebied bij de Port Saidweg. Het schip bleek een succesvol speelobject en werd veelvuldig gebruikt. Het speeltoestel is door de jaren heen regelmatig geïnspecteerd en onderhouden en zou in 2022 vernieuwd worden. Bij een tussentijdse inspectie bleek dat het hout van het schip hier en daar verrot was en dat het schip instabiel lag. Vanwege mogelijk risico voor spelende kinderen is het schip door de gemeente verwijderd. Het nieuwe schip ligt langs het Weidelandpad in Weidevenne.

Welzijn artikelen