HomeNieuwsVerkeer en VervoerErnstige verkeershinder door afsluiting Hoornselaan

Ernstige verkeershinder door afsluiting Hoornselaan

doorgaandverkeergestremd
Vanaf maandag 26 juni is het voor veel Purmerenders omrijden geblazen. De Hoornselaan gaat dan tot 11 augustus dicht voor alle verkeer. Uiteraard is dat vervelend, maar als het werk klaar is, dan ziet de doorgaande route er weer tiptop uit!
Hieronder leest u in het kort wat het groot onderhoud aan de Hoornselaan inhoudt.
Wat gaat er gebeuren?
Het complete wegdek wordt vervangen en de fietspaden worden verlegd. De fietspaden zijn nu nog betegeld, maar worden in de nieuwe situatie van asfalt voorzien. Ook komt er nieuwe beplanting langs de route en worden eerder verwijderde bomen teruggezet.
Wat is al gedaan?
Er waren inderdaad eerder ook al aan het werk bij de Hoornselaan. Toen is het rioolstelsel vervangen en zijn alle ondergrondse kabels en leidingen vernieuwd. Nu wordt het werk boven de grond netjes afgemaakt.
Waarom is groot onderhoud nodig?
De Hoornselaan wordt verkeersveiliger gemaakt met een nieuw en breder wegdek. Daarnaast wordt het fietspad verlegd en geasfalteerd.
Bereikbaarheid
De Hoornselaan is van 26 juni tot 11 augustus afgesloten voor alle verkeer. De kruising met de Wagenweg blijft wel open, maar alle straten die uitkomen op de Hoornselaan, zijn dan alleen vanaf de andere kant bereikbaar. Verkeer wordt omgeleid en ook zijn er verkeersregelaars aanwezig.
Overlast
Uiteraard zorgt een afsluiting van een weg als de Hoornselaan voor overlast. Daarom is gekozen om in de zomer te werken. Dan is er minder verkeer vanwege de vakantie.
Meer informatie?
Vragen over dit project kunt u stellen via (0299) 452452 of //www.purmerend.nl/Hoornselaan@purmerend.nl“>Hoornselaan@purmerend.nl. (FR)

Verkeer en Vervoer artikelen