HomeNieuwsWelzijnEr zijn weer ganzen in de Botterstraat

Er zijn weer ganzen in de Botterstraat

 ganzen 2008 023.jpg

Afgelopen zondagmiddag was de Botterstraat in feestelijke stemming. De bewoners van de Botterstraat en omgeving waren zondagmiddag massaal uitgelopen om hun tien nieuwe ganzen met applaus en bij velen ook een brok in de keel, te verwelkomen. Stipt om 13.00 uur reed Martin Hof van Hofganzen uit Coevorden de aanhanger met de nieuwe ganzen de straat in. Ganzen die door Hofganzen zijn opgenomen en niet binnen gemeentegrenzen herplaatst konden worden gaan naar Stichting Akka’s Ganzenparadijs, waarna ze worden geplaatst op een adoptie adres. Dit kunnen zowel particulieren als bedrijven zijn. In de Botterstraat zullen het dus de bewoners zijn die als pleegouders gaan optreden.

 

 

Even handenschudden, een kort praatje met bekenden, maar om de spanning van het wachten niet teveel te laten opdrijvend werd de aanhanger snel in positie voor uitladen gereden.
ganzen 2008 009.jpgAan de verzorgers van het eerste uur, Ria en Coen Lageveen, de eer om de laadklep te openen.
In een blok stormen de ganzen luid gakkend naar de waterkant, maar er direct in plonsen dat deden ze nu weer net niet.
Martin Hof weet, hand in hand met enkele buurtkinderen,  de ganzen te overreden het ruime sop van de Bottersloot te kiezen.
In gesloten formatie zwemmen de ganzen vervolgens verkennend het water in de Bottersloot, als in een boerentafereel, heen en weer.

Helana Aslander en Menno Lageveen worden in de bloemen gezet voor hun inspanningen om deze afloop van het drama uit de voorbije weken te repareren.
Onder het genot van een hapje en een drankje wisselen de aanwezigen herinneringen op aan de vorige groep ganzen die bijna dertig jaar rondzwommen in de Bottersloot.
Er zal goed op deze groep  worden gelet, hoor je van alle kanten.

Dat moet ook wel want de ganzen de ganzen blijven ten alle tijden eigendom van de Stichting en mogen niet worden verkocht of weggegeven! Bij herplaatsing op een particulier adres worden basis richtlijnen gegeven voor wat betreft de juiste huisvesting, verzorging en de dan geldende wettelijke status van de ganzen. Akka’s ganzenparadijs streeft erna de juiste ganzen op het juiste adres te plaatsen zodat de adoptie succesvol zal zijn.

Het spandoel ‘welkom lieve ganzen’ laat weinig ruimte om te verwachten dat hierover twijfel dient te bestaan.

ganzen 2008 018.jpg

Zie ook de tv beelden hier

Welzijn artikelen