HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningEerste paal voor huurwoningen

Eerste paal voor huurwoningen

bouwinvest
Woensdag 18 oktober gaf wethouder Hans Krieger het officiële startsein voor de bouw van maar liefst twee nieuwbouwprojecten. In Weidevenne bouwt woningcorporatie Intermaris circa 67 sociale huurappartementen. En in Kop West bouwt Bouwinvest 74 vrije sector huurappartementen. Daarmee komen er de komende jaren 143 huurwoningen bij in Purmerend.
Lamellen
Aan de Canberrastraat, nabij het winkelcentrum Weidevenne komen twee appartementencomplexen. Naast de 67 appartementen komt er in één van de complexen een ruimte voor het jongerencentrum Columbuzz. De nieuwe bebouwing zal aansluiting vinden op de bestaande jongerenwoningen van Intermaris. Deze tijdelijke woningen worden omgezet naar een definitieve bestemming. De verwachting is dat de appartementen in de zomer van 2018 klaar zijn.
Kop West
In de hoek van de Neckerstraat en Wolgalaan komt een acht-laags appartementencomplex. Op de begane grond komen, in een afsluitbare parkeervoorziening, 85 parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers.  De 74 twee-, drie- en vier-kamerappartementen bestaan uit zeven verschillende woningtypes van 60 tot 100m2 voor diverse doelgroepen en worden verhuurd in het midden huursegment. De verwachting is dat de appartementen medio 2019 klaar zijn.

foto: Bouwinvest

Ruimtelijke Ordening artikelen