HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningEerste paal appartementencomplex Vennestaete geslagen

Eerste paal appartementencomplex Vennestaete geslagen

Vennestaete
Toekomstige bewoners kwamen kijken bij het slaan van de eerste paal. Op de voorgrond (v.l.n.r) Gert Jan Kruijning (AAARCHITECTEN), Rob Neervoort (Statenprojekt), wethouder Hans Krieger, uitvoerder Jaap van Vliet en Peter Bol (Bolton Bouw)
De gemeente, projectontwikkelaar Statenprojekt Development BV en makelaars Sopar en Hoekstra & Van Eck gaven woensdag 25 april 2018 het feestelijke startsein voor de bouw van 63 luxe koopwoningen nabij Kop West in Purmerend. Het project heeft de naam Vennestaete.

De woningen liggen aan het Noordhollandsch Kanaal en worden opgeleverd in het derde kwartaal van 2019.

De komende tijd worden aan het Kanaal drie identieke appartementengebouwen neergezet, Vennestaete I, II en III. Daarin komen 61 appartementen en 2 grondgebonden woningen. De woningen variëren van 90 tot 225 vierkante meter in oppervlakte. De drie gebouwen liggen net ten zuiden van de Melkwegbrug en grenzen daardoor aan de binnenstad van Purmerend.
Opening
Wethouder Hans Krieger verrichte woensdagmiddag 25 april de openingshandeling voor het bouwproject. Krieger: ‘Dit is het laatste woningbouwproject dat nieuw gebouwd wordt in Weidevenne, een kroon op deze wijk. Vennestaete ligt op een prachtlocatie en is een aanwinst voor het aanzicht in Purmerend.’ Er zijn nog enkele appartementen te koop. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Sopar of Hoekstra & Van Eck.

foto: persbericht gemeente Purmerend

Ruimtelijke Ordening artikelen