HomeNieuwsMilieuDuurzame opknapbeurt: 278 klaar, 265 woningen in de steigers

Duurzame opknapbeurt: 278 klaar, 265 woningen in de steigers

RivierenlaanHA
Afgelopen maand rondde Intermaris de werkzaamheden af van in totaal 278 woningen aan de Watersnip en Kievit in Hoorn en de Rivierenlaan in Purmerend.

De volgende 265 woningen staan alweer in de steigers. Bij 172 huurders aan de Vijzelmolen en Watermolen in Hoorn en 93 aan de IJsselstraat e.o. in Purmerend gaat Intermaris de woning isoleren, zonnepanelen plaatsen en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Een grote meerderheid van de bewoners stemde in met het plan en zei dus ja tegen meer wooncomfort en lagere woonlasten.

Afronding werkzaamheden
Afgelopen winter zijn de woningen aan de Watersnip en Kievit in Hoorn en de Rivierenlaan in Purmerend energiezuinig gemaakt. Er is dak-, vloer- en gevelisolatie aangebracht en er zijn zonnepanelen geplaatst. Enkel glas is vervangen voor HR++ glas. We vervingen CV-ketels ouder dan tien jaar, verwijderden asbest en vernieuwden de mechanische ventilatie waar nodig. Het winterse weer met veel storm en regen leidde tot wat onvoorziene uitdagingen. Dankzij het begrip en medewerking van bewoners en de inzet van de ervaren aannemers lukte het om de werkzaamheden in maart af te ronden. Naar tevredenheid van de huurders, blijkt uit de enquête: bewoners gaven gemiddeld het rapportcijfer 7,5.

Start Vijzelmolen en Watermolen in Hoorn en de IJsselstraat e.o. in Purmerend

Aannemers ToekomstGroep uit Andijk en Wit Wognum uit Wognum startten in maart met de uitvoering van de volgende twee projecten. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden deze zomer klaar. Ook hier isoleren we de woningen, plaatsen we zonnepanelen en voeren we aanvullende onderhoudswerkzaamheden uit. Maar liefst 83% van de bewoners aan de Vijzelmolen en Watermolen in Hoorn en 89% van de IJsselstraat e.o. in Purmerend stemden in met het plan.

Bewoners zien woonlasten dalen door ‘Duurzaam Wonen’
Intermaris startte in 2014 het project Duurzaam Wonen. Om de betaalbaarheid van de woningen de komende 30 jaar te garanderen, brengen we energiebesparende maatregelen aan in onze woningen. Isolatie en zonnepanelen zorgen voor meer wooncomfort en energiezuinigere woningen. Hierdoor besparen bewoners op hun energiekosten.

foto: Stadspartij

Milieu artikelen