HomeNieuwsMilieuDuurzaam, sociaal en lokaal aanbesteden

Duurzaam, sociaal en lokaal aanbesteden

duurzaamheid3
Purmerend wil haar inkoop- en aanbestedingsbeleid versoepelen. Hiermee kan de gemeente de volgende stap naar een professionele inkooporganisatie maken.

Het college besluit daarom het drempelbedrag voor aanbestedingen te verhogen. Er ontstaat daardoor meer ruimte om onderhands aan te besteden en hiervoor vaker lokale ondernemers uit te nodigen.
Ook het versnellen van het aanbestedingsproces van 70 naar 35 dagen en het bundelen van aanbestedingen maakt onderdeel uit van de voorstellen.

Speerpunt in het beleid is onder meer het stimuleren van lokaal aanbesteden. Bij gelijke geschiktheid vormen ondernemers in Waterland een extra interessante partij om aan te gunnen. Zij dragen namelijk op verschillende manieren bij aan de lokale economie en het maatschappelijke leven in Purmerend. Daarnaast wil de gemeente voor een aantal aanbestedingen sociaal rendement toepassen bij inkoop in Purmerend.
5% van de som moet dan worden besteed aan de inzet van bijvoorbeeld werkzoekenden of aan leerwerkstages.
Ook duurzaamheid staat hoog op de agenda van de gemeente. Purmerend volgt hierbij de ambitie van de VNG om in 2015 100% duurzaam te gaan aanbesteden.

Milieu artikelen