HomeNieuwsVerkeer en Vervoer“Doseerlichten Laan der Continenten zeer nuttig”

“Doseerlichten Laan der Continenten zeer nuttig”

Doseerlichten-LDC

De Stadspartij is voorstander van doseerlichten op plekken waar dit hard nodig is. Deze verkeerslichten zijn nodig voor een betere doorstroming in de spitstijden, om bewoners uit de verbindingswegen, zoals de Amazonelaan en de Melkweg, de gelegenheid te geven de rotonde op te kunnen komen.

“In de ochtendspits geeft het verkeer op de Laan der Continenten in Weidevenne een constante doorstroming richting de snelweg A7, zodat de bewoners vanuit de wijken slecht uit hun wijken kunnen komen,” zegt raadslid Guus Jansen (foto) van de Stadspartij.

GuusJansen2011Avondspits minder problemen

“De avondspits geeft beduidend minder problemen, maar voor regulering van het verkeer richting het winkelcentrum en de Jaagweg is dit beter.” In het wegdek zijn zogenaamde lussen aangelegd, die de hoeveelheid verkeer met een computer kunnen berekenen.

Ook op ontsluitingswegen

Bij een intensieve stroming van verkeer op de Laan der Continenten, kan ook op de ontsluitingswegen (Amazonelaan en Melkweg) het aanbod van verkeer berekend worden. Zo krijgen ook de bewoners uit de wijken de gelegenheid hun wijk te verlaten zonder problemen.

Doseerlichten nog niet optimaal

Omdat de doseerlichten nog niet optimaal werkten en soms in werking waren op momenten dat er bijna géén verkeer was, heeft de gemeente de lichten aangepast. Het verfijnde afstemmen zal nog in de nabije toekomst gebeuren door een gespecialiseerd bureau.

ZIE OOK:

Verkeer en Vervoer artikelen