HomeNieuwsVerkeer en VervoerDonderdag drukste parkeerdag Purmerend

Donderdag drukste parkeerdag Purmerend

nukahal (240).jpgDe resultaten van het Parkeeronderzoek 2007 zijn bekend. Dat meldt de gemeente Purmerend op haar website. Het onderzoeksrapport geeft een nauwkeurig beeld van de parkeerdruk in het centrum en de directe omgeving. Het laatste grote onderzoek dateert uit 2004.

 

De opvallendste conclusie is dat donderdag de drukste dag is met een gemiddelde bezetting van 64%. Binnen de verschillende parkeergebieden zijn er overigens grote verschillen in gebruik van de beschikbare parkeerplaatsen. In de Gors Noord is een opvallende stijging zichtbaar. Ook rond het stadhuis wordt steeds meer geparkeerd. De parkeerdruk in het centrum is ongeveer gelijk gebleven, gemiddeld is 86% van de parkeerplaatsen bezet.

Aangezien de meeste delen van de binnenstad een grote parkeerdruk kennen is het opvallend dat parkeergarage Claxonate nog veel plaats heeft. Toch wordt de parkeerruimte in het centrum als geheel intensief gebruikt. Op een deel van de Koemarkt zijn terrassen neergezet op plaatsen waar normaliter auto’s geparkeerd staan. Ter compensatie is het terrein waar tot begin maart de Nukahal (foto) stond als parkeerplaats in gebruik. In het najaar van 2008 zal begonnen worden moet de werkzaamheden om de Koemarkt autovrij wte maken. Om het centrum te ontlasten, wil de gemeente een tijdelijke parkeergarage bouwen, bij voorkeur op het bestaande parkeerterrein van Deen aan de Wagenweg. De bouw hiervan moet nog dit jaar starten. De uitkomsten van het Parkeeronderzoek 2007 worden besproken in het raadsforum Stedelijke Ontwikkeling en Beheer.

Bron: Gemeente Purmerend

Verkeer en Vervoer artikelen