HomeNieuwsVerkeer en VervoerDeel parkeergarage Eggert gesloten vanwege onveiligheid hellingbaan

Deel parkeergarage Eggert gesloten vanwege onveiligheid hellingbaan

Eggertgarage
Op basis van een voorlopige conclusies uit een standaardcontrole heeft eigenaar Wereldhave van het Eggertcentrum besloten het 3e en 4e dek van parkeergarage Eggert te sluiten voor auto’s en personen. Deze plotselinge gedeeltelijke sluiting van de Eggert parkeergarage was onverwachts en heeft tot de nodige onrust geleid.
Onlangs is er nader onderzoek gedaan waar bouwinspecteurs van de gmeente bij aanwezig zijn geweest. Hieruit komt naar voren dat de stalen constructie van de hellingbaan van de 3e naar de 4e verdieping aangetast blijkt door corrosie. Deze hellingbaan ligt boven de hellingbaan die toegang geeft tot de 3e verdieping. Niet duidelijk is of de draagkracht van de hellingbaan hierdoor zodanig is aangetast dat de veiligheid in het geding is. Om elk veiligheidsrisico te vermijden blijft hierdoor ook de 3e verdieping helaas afgesloten.

In deze garage is dit de enige hellingbaan van staal, de andere hellingbanen zijn van beton. De rest van de parkeergarage is constructief in orde. Wereldhave houdt beide dekken voorlopig afgesloten.

Naar aanleiding van de ontstane situatie is de gemeente afgelopen in overleg getreden met DEEN om te kijken of hun parkeerterrein aan de Wagenweg ook na 21 uur opengesteld kan worden voor publiek. Inmiddels is hierover overeenstemming met DEEN bereikt. Dit biedt voor bezoekers aan de binnenstad een alternatief. Daarnaast onderzoekt de gemeente een aantal andere opties om tijdelijk meer openbare parkeerplekken te creëren rondom het centrum.

Foto Stadspartij

Verkeer en Vervoer artikelen