HomeNieuwsMilieuDe Stadspartij kan de wereld niet in z’n eentje veranderen maar wel...

De Stadspartij kan de wereld niet in z’n eentje veranderen maar wel zaken openbaar maken…

faroeislandswhale1
Ik ben niet tegen het doden van dieren ten behoeve van voedsel maar wel tegen zinloos of onnodig geweld, afslachten en uitmoorden van een soort. Ik ontving een signaal hoe mensen op de Far Oer-eilanden jaarlijks Calderon-dolfijnen (Grienden) afslachten. De wereld moet beter worden … maar volgens mij zijn de regeringen en de politiek ervoor verantwoordelijk dat het daadwerkelijk gebeurt. Maar dat het aan de kaak stellen van moeilijke kwesties ook bij de politiek een moeilijk punt is blijkt uit de reactie van ons ministerie.

Op vragen van Mario Hegger (fractievoorzitter Stadspartij) bij het ministerie werd de volgende reactie ontvangen:

‘Wij waarderen uw belangstelling voor deze kwestie. Deze wijze van het doden van dolfijnen is naar onze Nederlandse maatstaven een treurige zaak maar er worden hierbij geen internationale regels overtreden. Ook de Deense overheid is hiervoor niet aansprakelijk.
 
Natuurlijk is het voor Nederlandse burgers (en die van andere landen) wel mogelijk om door middel van petities politieke druk uit te oefenen op de Deense overheid om te komen tot betere regels.
 
Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op dit gebied niet actief. Dat komt omdat staten terughoudend zijn om elkaar te vertellen welke regels zij moeten voorschrijven of hanteren. Een uitzondering daarop maakt het ministerie alleen bij heel principiële zaken, zoals bijvoorbeeld het gebruik van de doodstraf
.’

faroeislandswhale2Naar mijn mening verschuilt ons ministerie zich achter internationale regels om dit niet aan te pakken. Ze vind het wel een treurige zaak maar waarom zouden ze dan die internationale regels niet aanpakken? Datzelfde ministerie roept ook om het hardst dat er teveel vis wordt gevangen, dat de regenwouden verdwijnen, dat het klimaat moet verbeteren etc etc. en geeft zelfs (ons) geld uit aan natuurprojecten.

Bedankt ministerie, mijn denken over wat goed en slecht is en waar we wat aan zouden moeten doen heeft er weer een deukje bij gekregen. Kijk ook via google bij Greenpeace, slachting Calderon  dolfijnen en zie wat iedereen zou moeten afkeuren en waar onze overheid niets aan wil doen.

faroeislandswhale3De Stadspartij zal geweld tegen dieren aan de orde stellen en indien mogelijk maatregelen nemen om het te voorkomen.

Milieu artikelen