HomeNieuwsPartij NieuwsStadspartij Purmerend en Beemster Polder Partij bundelen hun krachten.

Stadspartij Purmerend en Beemster Polder Partij bundelen hun krachten.

Nico de Lange, Bert Meulenberg en Mario Hegger midden op op het zwembadbruggetje
Foto drone Bob Doets

Door de fusie tussen de gemeentes Purmerend en Beemster worden er voor deze gemeenten vervroegde gemeenteraadsverkiezingen gehouden in november van dit jaar. De in beide gemeenten grootste lokale partijen: Stadspartij Purmerend en Beemster Polder Partij hebben besloten hieraan als één partij deel te nemen.

Bert Meulenberg en Nico de Lange bundelen met enig ceremonieel de krachten op een voor beide gemeenten traditionele locatie, het zwembadbruggetje, over de Beemsterringvaart: dé verbinding tussen beide gemeenten.

De beide partijen zijn tot de conclusie gekomen dat het DNA goed bij elkaar aansluit. Het betreft geen fusie tussen beide partijen maar een samenvoeging waarbij de Stadspartij  statutair blijft bestaan.  De leden van de Beemster Polder Partij worden lid van de Stadspartij en zullen ook deel uitmaken van de nog te vormen kandidatenlijst. Als de nieuwe gemeente door de fusie officieel is bekrachtigd zal de Beemster Polder Partij zichzelf opheffen en zullen beide partijen als één partij doorgaan in de lokale politiek.

De beide partijen zien grote mogelijkheden om op deze wijze de inwoners van het nieuwe Purmerend nog beter van dienst te zijn. De Stadspartij is al jaren heel sterk verbonden met de stad maar vooral met zijn inwoners, datzelfde geld voor de Beemster Polder Partij in de Beemster.

Partijnieuws artikelen