HomeNieuwsMilieuGenomineerden voor Noord-Hollandse energie awards bekend

Genomineerden voor Noord-Hollandse energie awards bekend


Ook dit jaar reikt het Servicepunt Duurzame Energie tijdens haar Jaarcongres (op donderdag 22 januari 2015) de Noord-Hollandse Energie Awards uit. Met de uitreiking van deze Awards zet het Servicepunt goede inspanningen en resultaten van Noord-Hollandse gemeenten op het gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving in het zonnetje. Er zijn Awards te vergeven in drie categorieën. De genomineerden voor twee van de drie categorieën zijn bekend.

Genomineerden Award Duurzame Energieproductie
Op basis van de gegevens uit Enervisa is bepaald welke Noord-Hollandse gemeenten het afgelopen jaar het hoogst scoorden op het gebied van duurzame energie productie per inwoner.

De volgende drie gemeenten zijn genomineerd voor de Award Duurzame Energieproductie 2014 (op alfabetische volgorde):

  • Gemeente Koggenland

  • Gemeente Purmerend

  • Gemeente Schagen

Wethouder Mario Hegger laat in een reactie aan Dichtbij.nl weten dat hij blij is blij met de nominatie. ‘Op dit moment levert de biowarmtecentrale duurzame energie aan 70% van de Purmerenders. Niet alleen zorgt Stadsverwarming Purmerend daarmee voor een enorme verduurzaming van onze stad. Het is ook een kenniscentrum waarvan we de kennis als katalysator in de praktijk kunnen gebruiken. Purmerend is al een duurzame stad en wordt zo steeds duurzamer.’

Genomineerden Award Energiebesparing Gebouwde Omgeving
Op basis van de gegevens uit Enervisa is bepaald welke Noord-Hollandse gemeenten het afgelopen jaar het hoogst scoorden op het gebied van gerealiseerde energiebesparing per inwoner. De volgende drie gemeenten zijn genomineerd voor de Award Energiebesparing Gebouwde Omgeving 2014 (op alfabetische volgorde):

  • Gemeente Aalsmeer

  • Gemeente Haarlem 

  • Gemeente Texel

Ambitie Award
De Ambitie Award wordt uitgereikt aan een gemeente c.q. gemeentelijk samenwerkingsverband met veelbelovende (en concrete) ambities om grote slagen te maken op het gebied van duurzaamheidsbeleid, energiebesparing, CO2-reductie en/of klimaatbeleid. Gemeenten of gemeentelijke samenwerkingsverbanden konden zichzelf (of andere gemeenten) voordragen voor nominatie. De nominaties voor deze Award worden later bekend gemaakt.

Uitreiking
Namens de provincie Noord-Holland en het Servicepunt Duurzame Energie zal Jaap Bond, gedeputeerde duurzame energie, tijdens het Bestuurlijk Congres op 22 januari de Awards uitreiken aan de uiteindelijke winnaars.

 

Milieu artikelen