HomeNieuwsMilieuDe milieustraat is vernieuwd

De milieustraat is vernieuwd

Werf
Bezoekers van de milieustraat zien vanaf 2 augustus nog duidelijker waar ze hun afval kwijt kunnen. Op grote spandoeken vóór de containers staat aangegeven welk afval in welke container hoort. De indeling van de containers is veranderd: containers die het meest gebruikt worden, staan nu meer uit elkaar. Zo kunnen we de drukte beter verdelen.
Perscontainers
Ook nieuw is dat er 3 perscontainers staan (voor huisvuil, plastic en papier). Deze containers zorgen ervoor dat uw afval zo klein mogelijk wordt gemaakt waardoor we meer ruimte in de container hebben.
Komend najaar: alleen toegang met uw pasje
Een andere grote verandering is dat u binnenkort alleen met een pasje de milieustraat kunt inrijden. Dit pasje ontvangt u in het najaar.
De milieustraat is alleen voor inwoners uit de gemeenten Purmerend, Beemster en Neck en sinds 1 augustus ook voor inwoners van gemeente Waterland. Alleen particulieren mogen hier hun grof afval brengen. Bedrijven moeten zelf voor de afvoer van hun afval zorgen.
Op dit moment merken we dat ook inwoners uit andere gemeenten en bedrijven hun afval brengen, terwijl alleen de inwoners van Purmerend, Beemster en Neck en straks Waterland hiervoor de afvalstoffenheffing betalen. Hoe meer afval, hoe hoger de kosten voor onze inwoners. Daarom hebben we besloten de toegang tot de milieustraat alleen mogelijk te maken met een pasje. Ieder huishouden ontvangt dit pasje komend najaar. Hiermee kunt u de slagboom van de milieustraat openen.
Openingstijden
De milieustraat is open op maandag van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.45 uur, op dinsdag t/m vrijdag van 7.30 uur tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.45 uur en op zaterdag van 8.30 tot 14.30 uur. Het adres is Van IJsendijkstraat 186. Vergeet niet uw legitimatie mee te nemen.

foto Stadspartij

Milieu artikelen