HomeNieuwsWelzijnCongres Jeugd en Alcohol – 22 april in Hoorn – groot succes

Congres Jeugd en Alcohol – 22 april in Hoorn – groot succes

comazuipen
De grote zaal van Schouwburg Het Park in Hoorn is bomvol. Zo’n 300 mensen uit de politiek, onderwijs, hulpverlening, jongerenwerk en politie komen actuele kennis halen over jeugd en alcohol. Want wat zijn de laatste feiten? Wat is preventief beleid dat wérkt? Hoe handelt de horeca, wat is de rol van maatschappelijke instellingen en wat kunnen ouders doen?

Na een dag met lezingen, workshops en uitwisselen gaat men verrijkt naar huis. ‘Dit is echt zinnig. Het geeft een breed beeld van wat er allemaal speelt rond dit onderwerp’, aldus een politievrouw. ‘Dit zouden veel meer mensen moeten horen.’

Na een vrolijke losmaker van theatergroep DNL opent Gedeputeerde Sascha Baggerman het congres met een oproep aan ouders om hun verantwoording te nemen en duidelijke afspraken met hun opgroeiende kinderen te maken. ‘Ik begrijp er niets van als ik tieners voor cafés zie hangen’, zegt ze. ‘Daar moeten ouders toch een stokje voor steken?’ Ze prijst het initiatief in West-Friesland, waarbij negen gemeenten intensief samenwerken met organisaties in de preventieve gezondheidszorg, politie Noord-Holland Noord, Openbaar Ministerie en het Programmabureau Integrale Veiligheid Noord-Holland Noord in de strijd tegen te jong en overmatig drankgebruik, onder de toepasselijke naam West-Frisland.

Lees hier het verslag van het congres.

 

Bron: persbericht Jeugd en Alcohol

Welzijn artikelen