HomeNieuwsWelzijnCollege wil wijkkantoren sluiten

College wil wijkkantoren sluiten

wijkpost overwhere (klein).jpgHet college van B&W van Purmerend wil enkele wijkkantoren in Purmerend sluiten. Dat laat het college weten in de Kadernota, de voorjaarsbegroting van de gemeente. Hiermee komt er een eind aan de structuur van wijkkantoren die in elke wijk in Purmerend te vinden zijn, waardoor iedereen is aangewezen op het centrale klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente.

Elk voorjaar stelt het college een kadernota op als voorbereiding op de begroting voor het aankomende jaar die in november vastgesteld zal worden. In de kadernota 2010-2013, die het college in april presenteerde ( zie website gemeente), worden bezuinigingen van 3,3 miljoen euro aangekondigd. Een van de voorstellen is sluiten en afstoten van de zeven wijkkantoren. Jarenlang is gestreden om in elke wijk een eigen kantoor te hebben waar de inwoners direct met hun klachten en vragen heen kunnen. Met korte lijnen naar de uitvoerders werden de problemen meestal snel opgelost.

Ruim twee jaar terug is al met de ontmanteling van de wijkkantoren begonnen. "Eerst verdwenen de hulpposten van de politie en daarna moeten de inwoners van de wijk hun klachten of vragen centraal op het stadhuis melden bij het KCC," zegt de Stadspartij. In de kadernota staat dat er heel weinig aanloop is in de wijkkantoren. "Logisch dat de mensen niet komen, want ze moeten hun klachten van de gemeente bij het stadhuis melden bij het KCC. Dat werkt nog steeds niet goed, want je hoort na een klacht vaak niets meer. En daar gaat over enkele jaren ook op bezuinigd worden." De Stadspartij heeft altijd gestreden voor goed functionerende wijkkantoren. "We vragen ons af waar het heen moet met het wijkbeheer in de toekomst. Terwijl het college de mond vol heeft van wijkgericht werken, zien wij het alleen maar slechter worden."

 

Klik hier voor de Kadernota van de gemeente Purmerend

ZIE OOK:

 

Welzijn artikelen