HomeNieuwsWelzijnCollege ook tegen indoor atletiekhal

College ook tegen indoor atletiekhal

indoor.jpg
De atletiekvereniging Nea-Volharding heeft het initiatief genomen voor de bouw van een indooratletiekhal
(sprinthal). De vereniging heeft ruim 460 leden en is actief op landelijk niveau bij de junioren (onder 17 jaar). Het college van BW van Purmerend is tegen dit initiatief op basis van een kosten baten analyse van een extern adviesbureau. De Stadspartij heeft tijdens de behandeling van de kadernota tevergeefs geprobeerd de gemeenteraad dit negatieve standpunt van het college van de hand te wijzen.

De vereniging NEA-Volharding geeft aan dat het “jojo-effect” in het ledenbestand van zomer naar winter een belangrijk knelpunt is. Zij verwachten dat een indooratletiekhal het jojo effect voorkomt en een flinke stimulans kan zijn voor de breedtesport van de vereniging. De top en subtop atleten reizen momenteel vaak naar Amsterdam en regelmatig naar Sittard om te trainen.  Een indoorhal zou dus ook een stimulans zijn voor topsporters bij de vereniging.

Stadspartij P93 onderschrijft dit standpunt en is inmiddels een erkend. De Stadspartij is dan ook groot voorstander van het groeien en bloeien van de Purmerendse breedte- en topsport. De negatieve conclusie die het college nu trekt uit de kosten baten analyse, is het gevolg van een kil rekensommetje en zeker niet een mening gebaseerd op een visie. Die visie is er wel en staat in de Purmerendse Sportnota, maar ook aan die eigen Sportnota laat het college zich weinig gelegen liggen.

Doordat ook de collegepartijen PvdA, VVD en CDA het negatieve standpunt van hun ‘eigen’ college onderschreven werd het voorstel van de Stadspartij om de atletiekhal wel te bouwen, weggestemd door de gemeenteraad.

ZIE OOK:

04-06-2008 Voorlopig geen overkapping skeelerpiste

01-06-2008 Eigen gemeentelijk plan voor multifunctionele sporthal in prullenbak verdwenen?

31-05-2008 Afmetingen Denksportcentrum weer volgens oorspronkelijk plan

30-05-2008 Kunstgrasvelden sportverenigingen helft goedkoper

Welzijn artikelen