HomeNieuwsWelzijnCollege niet op de hoogte sloopplannen Jaap van Praag

College niet op de hoogte sloopplannen Jaap van Praag

jaap van praaghuis (400).jpgHet college van burgemeester en wethouders van Purmerend was niet op de hoogte van de sloopplannen van verzorgingstehuis Jaap van Praaghuis in Overwhere. Dat antwoordt het college vorige week naar aanleiding van vragen van fractielid Evan Persijn (Stadspartij). Omdat de Purmerendse gemeenteraad altijd voorgehouden is dat het Jaap van Praaghuis gerenoveerd zou worden, was het opvallend toen bekend werd gemaakt dat het zorgcomplex toch gesloopt zou worden.

Woonzorg Nederland, eigenaar van het gebouw aan het Rietgorsplein in Overwhere kondigde eind juli 2008 aan niet tot renovatie over te gaan en het gebouw binnen afzienbare tijd af te breken. Dit tot grote schrik bij de Zorgcirkel, haar personeel en de bewoners van het Jaap van Praaghuis. Woonzorg Nederland ziet meer toekomst in het bouwen van een nieuwe locatie in het Karekietpark. Redenen hiervoor zijn dat de renovatiekosten te hoog uitvallen en dat de gemeente Purmerend het Karekietpark binnen vijf jaar opnieuw stedenbouwkundig zal ontwikkelen.

Omdat Woonzorg Nederland eigenaar van het gebouw is en van de grond, kan de gemeente Purmerend geen invloed uitoefenen op de besluiten die Woonzorg Nederland maakt, dus ook niet op plannen om tot sloop over te gaan. Het college van B&W ziet dan ook geen reden om de gemeenteraad hierover te informeren. Pas als duidelijk is wat er met het gebied gaat gebeuren, zal de raad hierover geïnformeerd worden. De raad zal dan een besluit nemen over de ruimtelijke ontwikkeling van het gebied.

In haar brief stelt het college dat zowel zij als de Zorgcirkel de voorkeur geven aan sloop van het huidige gebouw. Het college is dan ook blij dat Woonzorg Nederland het besluit heeft genomen niet te gaan renoveren maar te gaan slopen. Het college is half september, bijna twee maanden nadat het besluit tot sloop is genomen, nog steeds niet geïnformeerd over de sloop van het Jaap van Praaghuis. Half september werd bekend dat Woonzorg Nederland haar besluit om over te gaan tot sloop zou hebben ingetrokken en toch over willen gaan tot renovatie. Het definitieve besluit over het lot van het Jaap van Praaghuis ligt dus nog niet vast. Het gerucht van de Zorgcirkel dat de gemeente Purmerend de grond van het Jaap van Praaghuis wil gebruiken voor jongerenwoningen doet het college af als onzin.

 ZIE OOK:

 21/08/2008 Ophef over sloop Jaap van Praaghuis

Welzijn artikelen