HomeNieuwsMilieuClusterplaats, verzamelplaats van ergernis!

Clusterplaats, verzamelplaats van ergernis!

afvalinzameling_gaasterland_3 De heer Janssen uit de Purmer-Zuid heeft een muur van vuilcontainers naast zijn woning gekregen. Divers keren heeft hij er inmiddels wethouder Krieger (milieu en afval) op aan gesproken en geschreven. Die reageert wel maar maakt de frustratie eigenlijk alleen maar erger laat staan dat hij de smerige situatie oplost. Lees maar wat de heer Janssen erover schrijft:

“Je zult er maar mee opgescheept worden, dertig vuilcontainers op minder dan één meter afstand naast je woning. Rollende en bonkende containers tot diep in de nacht, zomers stankoverlast door overvolle containers als je in de tuin zit en het allerbelangrijkste, waardevermindering van je woning.
Door een wijziging in het bestemmingsplan kunnen bewoners in dit geval planschade bij de gemeente indienen.

Verantwoordelijk wethouder Krieger voor dit alles, spreekt al van een succes en als klap op de vuurpijl beweert hij in het zondagsblad dat de gemiddelde clusterplaats uit 6-7 containers bestaat. Van een inspraakprocedure is mijn inziens geen sprake aangezien een verantwoordelijk persoon bij de gemeente persoonlijk tegen mij beweerde dat een bezwaar op voorhand afgewezen zou worden. De dertig containers naast mijn woning is de meest goedkope en gemakkelijkste oplossing voor de gemeente.

Graag zou ik alle bewoners van Purmerend willen oproepen zich als inspreker te willen aanmelden bij de commissievergadering SOB d.d. 14-01-2010. Dan vindt de evaluatie van de clusterplaatsen plaats. De gelegenheid om het college van B&W te laten merken dat ondergetekende en vele bewoners de clusterplaatsen van dertig containers naast de woning niet zullen accepteren.”

Tony Janssen, inwoner Purmerend

ZIE OOK:

Milieu artikelen