HomeNieuwsVerkeer en VervoerChurchilllaan vanaf 22 augustus op de schop

Churchilllaan vanaf 22 augustus op de schop

Wegomleiding

De Churchilllaan in de wijk Wheermolen zal vanaf maandag 22 augustus aangepast worden. De aanpassingen aan de weg op de Churchilllaan in Wheermolen zullen in november 2011 gereed, liet wethouder Krieger dit voorjaar weten aan de Stadspartij.

De gemeente Purmerend wil de verkeerslichten verwijderen om de doorstroming van het Centrum naar de snelweg A7 te verbeteren. Vreemd genoeg presenteerde de gemeente de plannen op het moment dat bewoners, ondernemers en busmaatschappij Arriva nog niet ingelicht waren. Ook kunnen de aanpassingen van de weg leiden tot gevaarlijke situaties bij overstekende voetgangers.

Bereikbaarheid

Op 24 februari jl. heeft de Stadspartij, via het stellen technische vragen, haar zorgen geuit over de bereikbaarheid in Purmerend tijdens de vele geplande stremmingen van wegen. Deels door werk aan deze wegen en deels door andere omstandigheden zoals de geplande kermis in de binnenstad. Daarbij komt mogelijk nu ook nog het asfalteren van de provinciale weg N244 door de provincie Noord-Holland.

Verkeersanalyse

De gemeente Purmerend geeft aan de Stadspartij te kennen dat zij van de diverse werkzaamheden een verkeersanalyse gemaakt heeft. Daardoor is duidelijk geworden welke invloeden de afsluitingen, afzonderlijk en in combinatie met elkaar, hebben op de bereikbaarheid in de stad. Om de bereikbaarheid in Purmerend zo goed mogelijk te houden stemt de gemeente de werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af. “Een groot deel van de werkzaamheden vindt plaats in de zomervakantie,” zegt de gemeente Purmerend. “We informeren uitgebreid over alle werkzaamheden en de alternatieve routes.”

Om het wegennet in een zo optimaal mogelijke conditie te houden moet er op gezette tijden onderhoud worden gepleegd. De Stadspartij is in elk geval blij dat de gemeente haar bezorgdheid serieus heeft genomen. “Wij gaan er dan ook van uit dat met de genomen maatregelen en een goede coördinatie een verkeersinfarct uitblijft,” zegt raadslid Bert Meulenberg in een reactie.

Kijk voor meer info op:

http://www.purmerend.nl/content/herinrichting-churchilllaan-bij-winkelcentrum-makado

Reageer op dit artikel

ZIE OOK:

Churchilllaan2011-1

Verkeer en Vervoer artikelen